Οι ΑΠΕ αλλά και ο λιγνίτης είναι το μέλλον της ανάπτυξης στην Ελλάδα καθώς τα αποθέματα του τελευταίου επαρκούν για τουλάχιστον20 χρόνια, υπογράμμισε χθες ο πρόεδρος του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Γιώργος Περιστέρης μιλώντας στο 20ο Εθνικό Συνέδριο «Ενέργεια και Ανάπτυξη 2015» του ΙΕΝΕ. Αφ’ ετέρου τόνισε ότι οι μεγάλες ενεργειακές εταιρείες σε ολόκληρο τον κόσμο στρέφονται πλέον προς τις ΑΠΕ

Οι ΑΠΕ αλλά και ο λιγνίτης είναι το μέλλον της ανάπτυξης στην Ελλάδα καθώς τα αποθέματα του τελευταίου επαρκούν για τουλάχιστον20 χρόνια, υπογράμμισε χθες ο πρόεδρος του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Γιώργος Περιστέρης μιλώντας στο 20ο Εθνικό Συνέδριο «Ενέργεια και Ανάπτυξη 2015» του ΙΕΝΕ. Αφ’ ετέρου τόνισε ότι οι μεγάλες ενεργειακές εταιρείες σε ολόκληρο τον κόσμο στρέφονται πλέον προς τις ΑΠΕ.

Εντούτοις, επισήμανε ότι οι ΑΠΕ βρίσκονται σε κάμψη στη χώρα μας το τελευταίο διάστημα λόγω της κρίσης, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να εμφανίζει σημαντική απόκλιση σε σχέση με άλλες χώρες-μέλη της ΕΕ όσον αφορά την εκπλήρωση των στόχων του 2020 για την καταπολέμηση της Κλιματικής Αλλαγής.

Ο κ. Περιστέρης τόνισε τη σημασία εφαρμογής του target model, αφού δημιουργηθεί intra- day market και στην ελληνική αγορά ενέργειας, η οποία, επιπλέον, όπως υπογράμμισε, θα πρέπει να χαρακτηρίζεται από ρευστότητα και ανταγωνισμό.

Τέλος, χαρακτήρισε υποεκτιμημένη την πραγματική αξία της συμμετοχής των ΑΠΕ στο διασυνδεδεμένο σύστημα της χώρας .