Η ΕΕ είναι σε επαφή με τις ΗΠΑ σχετικά με την εξωεδαφική εφαρμογή του εμπάργκο της Ουάσινγκτον για την Κούβα, δήλωσε την Τετάρτη (4 Νοεμβρίου) ο Herman Portocarero, επικεφαλής της αντιπροσωπείας της ΕΕ στη κομμουνιστική χώρα

Η ΕΕ είναι σε επαφή με τις ΗΠΑ σχετικά με την εξωεδαφική εφαρμογή του εμπάργκο της Ουάσινγκτον για την Κούβα, δήλωσε την Τετάρτη (4 Νοεμβρίου) ο Herman Portocarero , επικεφαλής της αντιπροσωπείας της ΕΕ στη κομμουνιστική χώρα.

Με απλά λόγια, αυτό σημαίνει ότι οι ΗΠΑ πρόκειται να αφαιρέσουν τις κυρώσεις που επέβαλαν στις επιχειρήσεις της ΕΕ που έχουν δραστηριοποιηθεί στην Κούβα.

«Μιλάμε απευθείας με τους αμερικανούς συναδέλφους μας να αρθούν αυτά τα εμπόδια», δήλωσε ο απεσταλμένος της Ευρωπαϊκής σε συνέντευξη Τύπου στην Αβάνα.

Σημείωσε ότι όλες οι ευρωπαϊκές χώρες εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην πολιτική, η οποία έχει τεθεί σε ισχύ από το 1962, στις 27 Οκτωβρίου στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, όταν ψήφισαν υπέρ του ψηφίσματος που προωθείται κάθε χρόνο από την Κούβα ενάντια στο «αποκλεισμό».

«Λαμβάνοντας υπόψη τη νέα πολιτική των ΗΠΑ απέναντι στην Κούβα, είναι ένα σημαντικό θέμα για εμάς, επειδή έχουν επιβληθεί σημαντικές κυρώσεις στις ευρωπαϊκές τράπεζες για τη χρηματοδότηση επιχειρήσεων στην Κούβα», είπε, αναφερόμενος στην αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεων ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και την Αβάνα, η οποία έλαβε χώρα στις 20 Ιουλίου.