Η Norsk Hydro, ο τρίτος μεγαλύτερος παραγωγός αλουμινίου στην Ευρώπη, εξέφρασε με επιστολή την πρόθεσή της να αγοράσει το μερίδιο 40% της Vale στη βραζιλιάνικη εταιρία παραγωγής βωξίτη, Mineracao Rio do Norte (MRN). Σύμφωνα με το Bloomberg, πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους προμηθευτές του μεταλλεύματος

Η Norsk Hydro, ο τρίτος μεγαλύτερος παραγωγός αλουμινίου στην Ευρώπη, εξέφρασε με επιστολή την πρόθεσή της να αγοράσει το μερίδιο 40% της Vale στη βραζιλιάνικη εταιρία παραγωγής βωξίτη, Mineracao Rio do Norte (MRN). Σύμφωνα με το Bloomberg, πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους προμηθευτές του μεταλλεύματος.

Η Hydro ζητά τη στήριξη των άλλων μετόχων της MRN προκειμένου να αυξήσει το ποσοστό της στην εταιρία σε 45%, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή. Ωστόσο, οι όροι δεν έχουν συμφωνηθεί ακόμη, τόνισε.

Η ΜΡΝ παράγει 18 εκατ. μετρικούς τόνους βωξίτη το χρόνο, ενώ η Hydro τόνισε πως η συμφωνία «θα ισχυροποιούσε την παγκόσμια θέση της ως μεγάλο παίκτη στο βωξίτη και την αλουμίνα».

Όπως τονίζει το Bloomberg, η βιομηχανία αλουμινίου αναμορφώνεται καθώς οι παραγωγοί έχουν έρθει αντιμέτωποι με τον κορεσμό που έχει επιφέρει η επιβράδυνση της ζήτησης από την Κίνα, η οποία έχει προκαλέσει μία υπερπροσφορά του ελαφρού μετάλλου που χρησιμοποιείται σε αεροπλάνα, αυτοκίνητα και κτίρια.

Η Hydro αγόρασε το 2011 άλλα περιουσιακά στοιχεία της Vale που σχετίζονται με το αλουμίνιο στη Βραζιλία, με μία συμφωνία αξίας 5,3 δις. δολαρίων που περιλάμβανε μερίδια στο διυλιστήριο αλουμίνας της Alunorte και το ορυχείο βωξίτη στην περιοχή Paragominas.