Βουτιά 19,85% στα 2,10 δολάρια σημείωσε την Πέμπτη η μετοχή της Ocean Rig, καθώς η εταιρεία που διαχειρίζεται ένα στόλο από 13 μονάδες θαλάσσιας γεώτρησης, εκ των οποίων δύο είναι ultra deepwater εξέδρες γεώτρησης και 11 ultra deepwater drillships, ανακοίνωσε πως ενδέχεται να αποσύρει ορισμένες από τις εξέδρες της
Βουτιά 19,85% στα 2,10 δολάρια σημείωσε την Πέμπτη η μετοχή της Ocean Rig, καθώς η εταιρεία που διαχειρίζεται ένα στόλο από 13 μονάδες θαλάσσιας γεώτρησης, εκ των οποίων δύο είναι ultra deepwater εξέδρες γεώτρησης και 11 ultra deepwater drillships, ανακοίνωσε πως ενδέχεται να αποσύρει ορισμένες από τις εξέδρες της.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι αντιμετωπίζει κατηγορίες παραβίασης συμβολαίου στη Βραζιλία, από την εταιρεία Repsol Sinopec, η οποία έχει ναυλώσει την εξέδρα Ocean Mylos από το 2013.

Επίσης, ενδέχεται να αποσύρει ή να πωλήσει τρεις εξέδρες ή το 30% του εν ενεργεία στόλου της.

«Η αγορά παραμένει δύσκολη λόγω της μεγάλης μείωσης δαπανών από τις πετρελαϊκές εταιρείες. Σε αυτό το περιβάλλον, προτεραιότητά μας παραμένει η διατήρηση της ρευστότητας και θα προσαρμόσουμε το στόλο μας στις νέες συνθήκες της αγοράς», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Γιώργος Οικονόμου.

«Για τις εξέδρες εκείνες που δεν μπορούμε να εξασφαλίσουμε μακροπρόθεσμη απασχόληση, θα τις αποθηκεύσουμε, ενώ στην περίπτωση των ημιβυθιζόμενων, θα εξετάσουμε σοβαρά όλες τις επιλογές, όπως την απόσυρση», προσέθεσε.

Η παραπάνω ανακοίνωση πυροδότησε μαζικές ρευστοποιήσεις όχι μόνο στη μετοχή της Ocean Rig, αλλά και σε άλλες εταιρείες του κλάδου.

Η μετοχή της Ocean Rig, που πέρυσι το καλοκαίρι βρισκόταν πάνω από τα 18 δολάρια, σημειώνει φέτος απώλειες της τάξεως του 70%.