Το ζήτημα της λειτουργίας των μεταλλείων χρυσού στις Σκουριές παραμένει ανοικτό για την κυβέρνηση, όπως προκύπτει από όσα είπε, κατά τις προγραμματικές δηλώσεις του, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης
Το ζήτημα της λειτουργίας των μεταλλείων χρυσού στις Σκουριές παραμένει ανοικτό για την κυβέρνηση, όπως προκύπτει από όσα είπε, κατά τις προγραμματικές δηλώσεις του, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης.

«Η απόφαση μας (σ.σ. για την αναστολή εργασιών) δεν είχε προεκλογικό χαρακτήρα», τόνισε, υποστηρίζοντας ότι «εκκινεί από τον στόχο της κυβέρνησης για την προστασία του περιβάλλοντος και του δημόσιου συμφέροντος». 

«Ακούστηκαν παρά πολλά πριν τις εκλογές, τα περισσότερα εκτός πραγματικότητας, από κάποια εγχώρια συστημικά ΜΜΕ που έκαναν τη νύχτα μέρα», σημείωσε.

«Κάνετε πολύ μεγάλο λάθος όταν λετε ότι ο τρόπος που αντιμετωπίσαμε τις Σκουριές δίνει κάποιο λάθος σήμα στο επενδυτικό κοινό, εκτός αν θέλετε να είναι η Ελλάδα ξέφραγο αμπέλι... Η Ελλάδα θα υπερασπίζεται το περιβάλλον και τη νομιμότητα», είπε ο υπουργός. 

Από την πλευρά του, πάντως,  ο διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικός Χρυσός, Μιχάλης Θεοδωρακόπουλος, δήλωσε ότι η απόφαση του ΣτΕ «που επιτρέπει -έστω προσωρινά- τη συνέχιση της εξόρυξης στη Χαλκιδική, είναι μια ευκαιρία να συζητήσουμε με την κυβέρνηση όλα αυτά, που πρέπει να μπούνε στο τραπέζι».

Υπενθυμίζεται ότι με προσωρινή διαταγή που εξέδωσε το τμήμα Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας (299/2015), διατάσσεται το άνοιγμα των μεταλλείων χρυσού μέχρι την έκδοση της οριστικής απόφασης.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας με την υπ’ αρ. 299/2015 απόφασή του έχει αναστείλει προσωρινά την απόφαση του κ. Σκουρλέτη (19 Αυγούστου 2015), με την οποία είχαν ανακληθεί οι αποφάσεις έγκρισης των τεχνικών μελετών των μεταλλευτικών εγκαταστάσεων (Σκουρίες, Ολυμπιάδα, κ.λπ.) της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός».