Εγκαταλείπει τον ενεργειακό τομέα του Αζερμπαϊτζάν η νορβηγική Statoil, καθώς πηγή της εταιρείας απολύθηκε το σύνολο του προσωπικού που απασχολείτο στο Μπακού

Εγκαταλείπει τον ενεργειακό τομέα του Αζερμπαϊτζάν η νορβηγική Statoil, καθώς πηγή της εταιρείας απολύθηκε το σύνολο του προσωπικού που απασχολείτο στο Μπακού.

Όπως δήλωσε η πηγή της κρατικής πετρελαϊκής της Νορβηγίας, «μέχρι τώρα η Statoil απασχολούσε 40 εργαζομένους. Αυτή τη στιγμή απασχολεί 10-12 άτομα. Τα γραφεία στο Μπακού είναι κλειστά. Το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων και οι υπόλοιπες υπηρεσίες έκλεισαν». Όπως ανέφερε, μόνον ανώτατα στελέχη και υπάλληλοι του λογιστηρίου βρίσκονται ακόμη στα πόστα τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Statoil μπήκε στην αγορά του Αζερμπαϊτζάν το 1992 και προχώρησε σε μια σειρά μεγάλων ενεργειακών έργων. Το 2014, πώλησε τις μετοχές που διέθετε στο κοίτασμα Shah Deniz και τον αγωγό South Caucasus (SCP), σε SOCAR, BP και Petronas. Ήδη από τα μέσα Ιουνίου, η νορβηγική εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου είχε δηλώσει ότι σκοπεύει να απολύσει έως και 1.500 άτομα από το προσωπικό της σε όλο τον κόσμο, καθώς και 500 συμβούλους μέχρι το τέλος του 2016 προκειμένου να μειώσει τα έξοδά της.