Αυξημένα Κέρδη Αναμένει Πλέον για το 2015 η Δεύτερη Μεγαλύτερη Εταιρεία Κατασκευής Ελάστικών στην Ευρώπη

Αυξημένα Κέρδη Αναμένει Πλέον για το 2015 η Δεύτερη Μεγαλύτερη Εταιρεία Κατασκευής Ελάστικών στην Ευρώπη
energia.gr
Τρι, 4 Αυγούστου 2015 - 13:14
Αναβάθμισε τον στόχο της για τα κέρδη του 2015 η Continental AG, η δεύτερη μεγαλύτερη κατασκευάστρια εταιρεία ελαστικών στην Ευρώπη. Ο λόγος της αναθεώρησης είναι τα χαμηλότερα κόστη προμηθειών, που ενίσχυσαν τα κέρδη της εταιρείας για το β΄ τρίμηνο

Αναβάθμισε τον στόχο της για τα κέρδη του 2015 η Continental AG, η δεύτερη μεγαλύτερη κατασκευάστρια εταιρεία ελαστικών στην Ευρώπη. Ο λόγος της αναθεώρησης είναι τα χαμηλότερα κόστη προμηθειών, που ενίσχυσαν τα κέρδη της εταιρείας για το β΄ τρίμηνο.

Τα κέρδη προ φόρων και τόκων, και προσαρμοσμένα για τα έκτακτα, θα διαμορφωθούν στο 11% των εσόδων έναντι προηγούμενης πρόβλεψης για 10,5%, αναφέρει η Continental σε ανακοίνωσή της.

Οι χαμηλές τιμές πετρελαίου και άλλων εμπορευμάτων, έχουν βοηθήσει την Continental να μειώσει τις δαπάνες, ενώ η μείωση του ευρώ έναντι του δολαρίου φέτος, ενίσχυσε την αξία των εσόδων που αποκομίζει εκτός Ευρώπης.

Η αυξημένη πρόβλεψη και η αύξηση των κερδών β΄ τριμήνου «θα πρέπει να δώσει στους επενδυτές περισσότερη εμπιστοσύνη στη γεωγραφική ποικιλία και τη γκάμα προϊόντων των μεγάλων προμηθευτών» στον κλάδο του αυτοκινήτου, αναφέρει ο Amdt Ellinghorst, αναλυτής της Evercore.

Τα προσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων και τόκων της Continentalστο β΄ τρίμηνοαυξήθηκαν 25% σε σχέση με το περασμένο έτος, στα 1,25 δισ. ευρώ. Τα έσοδα σημείωσαν άνοδο 18% στα 10 δισ. ευρώ, ενώ εάν αφαιρεθούν οι επιδράσεις από τις εξαγορές ή τις πωλήσεις, τα έσοδα αυξάνονται 13% στα 9,59 δισ. ευρώ.