Ελληνική Ένωση Τραπεζών: Παρατείνεται το Μέτρο της Σωρευτικής Ανάληψης των 420 Ευρώ

Ελληνική Ένωση Τραπεζών: Παρατείνεται το Μέτρο της Σωρευτικής Ανάληψης των 420 Ευρώ
energia.gr
Τρι, 4 Αυγούστου 2015 - 08:21
Παρατείνεται το μέτρο της σωρευτικής ανάληψης του συνολικού -ανά εβδομάδα- ποσού των 420 ευρώ, σύμφωνα με τη νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου

Παρατείνεται το μέτρο της σωρευτικής ανάληψης του συνολικού -ανά εβδομάδα- ποσού των 420 ευρώ, σύμφωνα με τη νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Σε διευκρινιστική της ανακοίνωση, η Ελληνική Ένωση Τραπεζών αναφέρει: 

«Η ανάληψη μετρητών από τους συναλλασσόμενους από τραπεζικό κατάστημα ή ΑΤΜ δεν μπορεί να υπερβαίνει ημερησίως το ποσό των 60 ευρώ ανά καταθέτη, ανά τράπεζα. Ωστόσο, παρέχεται η δυνατότητα μεταφοράς του ημερήσιου ορίου των 60 ευρώ σε επόμενη ημέρα ή ημέρες και πάντως το αργότερο στο τέλος της εβδομάδας (κάθε Παρασκευή). 

Δηλαδή, κάθε εβδομάδα ο δικαιούχος μπορεί να κάνει ανάληψη έως του ποσού των τετρακοσίων είκοσι (420) ευρώ κατ’ ανώτατο όριο».

Επίσης, η νέα ΠΝΠ δίνει περίοδο χάριτος τουλάχιστον δύο μηνών για την εξόφληση των επιταγών που βρίσκονται ήδη χωρίς αντίκρισμα στα χέρια χιλιάδων επιχειρηματιών και επαγγελματιών λόγω των capital controls.

Σύμφωνα με την ΕΕΤ, επιταγές, επί των οποίων έχει βεβαιωθεί από την πληρώτρια τράπεζα αδυναμία πληρωμής με ημερομηνία από τις 20 Ιουλίου 2015 μέχρι τις 31 Αυγούστου 2015, όπως και γραμμάτια εις διαταγήν και συναλλαγματικές με ημερομηνία λήξης εντός του ανωτέρω χρονικού διαστήματος, που δεν εξοφλήθηκαν, δεν εμφανίζονται σε αρχεία δεδομένων οικονομικής συμπεριφοράς που τηρούνται από τα πιστωτικά ιδρύματα ή από φορείς χάριν αυτών, εάν αποδεδειγμένα εξοφληθούν το αργότερο μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2015.