Καταρρέει ο Δείκτης Τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών στην πρώτη του συνεδρίαση μετά τα capital controls. Ειδικότερα, η συνεδρίαση ξεκίνησε με πρωτοφανή πτώση κατά 22,87%, καθώς οι επενδυτές προχωρούν σε μαζικές πωλήσεις σε όλες ανεξαρτήτως τις μετοχές. Παρατηρείται έλλειψη αγοραστών -ειδικά Ελλήνων- με συνέπεια οι μετοχές να σημειώνουν ελεύθερη πτώση

Καταρρέει ο Δείκτης Τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών στην πρώτη του συνεδρίαση μετά τα capital controls. Ειδικότερα, η συνεδρίαση ξεκίνησε με πρωτοφανή πτώση κατά 22,87%, καθώς οι επενδυτές προχωρούν σε μαζικές πωλήσεις σε όλες ανεξαρτήτως τις μετοχές. Παρατηρείται έλλειψη αγοραστών -ειδικά Ελλήνων- με συνέπεια οι μετοχές να σημειώνουν ελεύθερη πτώση.

Συγκεκριμένα, στις 10.40 ο γενικός δείκτης τιμών στο Χρηματιστήριο Αθηνών υποχωρούσε στις 615,61 μονάδες , έναντι κλεισίματος στις 797,52 μονάδες στην συνεδρίαση της 26ης Ιουνίου, τελευταία ημέρα συναλλαγών πριν το κλείσιμο λόγω κεφαλαιακών ελέγχων.

Ο τζίρος των συναλλαγών είναι ισχνός και δεν ξεπερνά τα 4 εκατ. ευρώ, γεγονός ενδεικτικό της παντελούς απουσίας αγοραστών. Από τις μετοχές που διαπραγματεύονται 51 σημειώνουν πτώση, ενώ καμία μετοχή δεν σημειώνει άνοδο ή δεν παραμένει αμετάβλητη.

Ο κλαδικός δείκτης των τραπεζών υποχωρεί κατά 29,92% στις 461,63 μονάδες, έναντι κλεισίματος στις 498,59 μονάδες στην συνεδρίαση της 26ης Ιουνίου. Σημειώνεται πως η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς απαγόρευσε το short selling. Συγκεκριμένα, ανακοίνωσε πως αποφασίστηκε η απαγόρευση της δημιουργίας ή της αύξησης των αρνητικών θέσεων όπως και η απαγόρευση των ανοικτών πωλήσεων επί των μετοχών εισηγμένων στην αγορά αξιών του Χρηματιστηρίου Αθηνών και στην Εναλλακτική Αγορά.

Ειδικότερα, η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς σημειώνει πτώση κατά 30%, στα 0,28 ευρώ, η Εθνική Τράπεζα βρίσκεται επίσης στο -30% στα 0,84 ευρώ, η Alpha Bank είναι στο -29,81% στα 0,226 ευρώ και η Eurobank επίσης στο -29,86% στα 0,1010 ευρώ.

Οι τιμές των warrants είναι υπό πίεση. Το warrant της Alpha Bank άνοιξε στα 0,0140 ευρώ με απώλειες 97,11%, της Εθνικής σημειώνει πτώση -72,73% με πράξεις στα 0,060 ευρώ και για το warrant της Πειραιώς υποχωρεί στα 0,0130 με πτώση 89,92%.


Ακολουθήστε το energia.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του energia.gr