Κύπρος: Ολοκληρώθηκαν οι Οικονομοτεχνικές Μελέτες για τη Μεταφορά Αερίου Από το Οικόπεδο 12 προς την Αίγυπτο

Κύπρος: Ολοκληρώθηκαν οι Οικονομοτεχνικές Μελέτες για τη Μεταφορά Αερίου Από το Οικόπεδο 12 προς την Αίγυπτο
energia.gr
Πεμ, 30 Ιουλίου 2015 - 19:12
Τις τεχνοοικονομικές μελέτες που αφορούν τη δημιουργία αγωγού φυσικού αερίου από το οικόπεδο 12 στις εγκαταστάσεις της Αιγύπτου φαίνεται πως ολοκλήρωσε η εταιρεία Enppi που ανέλαβε το σχετικό έργο

Τις οικονομοτεχνικές μελέτες που αφορούν τη δημιουργία αγωγού φυσικού αερίου από το οικόπεδο 12 στις εγκαταστάσεις της Αιγύπτου φαίνεται πως ολοκλήρωσε η εταιρεία Enppi που ανέλαβε το σχετικό έργο.

 

Όπως; αναφέρουν αιγυπτιακά ΜΜΕ, τα αποτελέσματα της μελέτης αξιολογούνται από την Αιγυπτιακή κρατική εταιρεία ΦΑ (EGAS) προκειμένου να αρχίσει η κατασκευή του αγωγού το συντομότερο. Ειδικότερα, ο Πρόεδρος της EGAS, ανέφερε στην Al-Borsa, ότι οι τεχνοοικονομικές μελέτες περιλαμβάνουν τα χαρακτηριστικά και το κόστος της σύνδεσης του κοιτάσματος της Αφροδίτης με την Αίγυπτο.

 

Πρόκειται για ποσότητες που θα κυμαίνονται περίπου στα 700 εκατ. κυβ. πόδια φυσικού αερίου ημερησίως, και η προμήθεια αναμένεται να αρχίσει το 2018. Η EGAS υπέγραψε μνημόνιο συναντίληψης με την ΕΥΚ τον περασμένο Μάρτιο, για την ανταλλαγή πληροφοριών για την κατασκευή ενός αγωγού 400 χιλιομέτρων.

 

Σύμφωνα με αξιωματούχο του Υπουργείου πετρελαίου της Αιγύπτου, αναμένεται ότι στη συμφωνία θα εμπλακεί και ο ιδιωτικός τομέας.