Τη δεύτερη μεγάλη σύμβασή της ανέθεσε η κοινοπραξία του αγωγού ΤΑΡ στην εταιρεία RMA για την προμήθεια σφαιρικών βαλβίδων μεγάλης διαμέτρου και ενεργοποιητών. Τα στοιχεία αυτά αποτελούν κομβικά εξαρτήματα του αγωγού και πρόκειται να εγκατασταθούν από τον/τους ανάδοχο/αναδόχους της Μηχανικής Κατασκευής Επίγειου Αγωγού που ο ΤΑΡ θα επιλέξει στην Ελλάδα, την Ιταλία, και την Αλβανί

Τη δεύτερη μεγάλη σύμβασή της ανέθεσε η κοινοπραξία του αγωγού ΤΑΡ στην εταιρεία RMA για την προμήθεια σφαιρικών βαλβίδων μεγάλης διαμέτρου και ενεργοποιητών. Τα στοιχεία αυτά αποτελούν κομβικά εξαρτήματα του αγωγού και πρόκειται να εγκατασταθούν από τον/τους ανάδοχο/αναδόχους της Μηχανικής Κατασκευής Επίγειου Αγωγού που ο ΤΑΡ θα επιλέξει στην Ελλάδα, την Ιταλία, και την Αλβανία.

Το γενικό πλαίσιο της σύμβασης αφορά στην προμήθεια 55 βαλβίδων διαμέτρου 48 ιντσών και 36 ιντσών, κατηγορίας 600 και 900 αντιστοίχως. Στις προϋποθέσεις και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των σφαιρικών αυτών βαλβίδων μεγάλης διαμέτρου και ενεργοποιητών συμπεριλαμβάνονται σημαντικά χαρακτηριστικά ασφαλείας υψηλών μηχανικών προδιαγραφών.

Η ανάθεση της σύμβασης αυτής για τις σφαιρικές βαλβίδες ολοκληρώνει τη διαδικασία προεπιλο-γής του ΤΑΡ (που ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2014), την οποία ακολούθησε η αξιολόγηση των προσ-φορών από τις εταιρείες που ανταποκρίνονταν στα αυστηρά κριτήρια προεπιλογής.

Ο Knut Steinar Kvindesland, Διευθυντής Ανάθεσης Συμβάσεων και Προμηθειών στον TAP, δήλωσε σχετικά:

«Θα ήθελα συγχαρώ την εταιρεία RMA για την επιτυχημένη προσφορά της και να ευχαριστήσω όλους όσοι συμμετείχαν στη διαδικασία προεπιλογής. Η λειτουργία των σφαιρικών βαλβίδων θα είναι κριτικής σημασίας καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του αγωγού. Για το λόγο αυτό η ανθεκτικότητα, η αξιοπιστία, και –ιδιαίτερως– τα χαρακτηριστικά ασφαλείας αποτέλεσαν τα βασικά σημεία της αξιολόγησης».

Με παράδοση άνω των 45 ετών, η RMA είναι ηγέτιδα στο χώρο της παραγωγής εξειδικευμένων εξαρτημάτων για τη βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου, όπως σφαιρικές βαλβίδες και αποξέστες. Η εταιρεία έχει εξασφαλίσει αρκετές διεθνείς πιστοποιήσεις, συμπεριλαμβανομένου του προτύπου διαχείρισης ποιότητας ISO 9001: 2008. Η RMA είναι μία οικογενειακή επιχείρηση, την οποία διευθύνει η δεύτερη γενιά της επιχειρηματικής οικογένειας.