Σε καλό κλίμα ολοκληρώθηκαν οι συζητήσεις μεταξύ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.
Οι συζητήσεις έγιναν σε πολύ καλό κλίμα, υποστήριξε ο πρωθυπουργός που ήταν και ο μόνος που έκανε δηλώσεις μπροστά στην κάμερα. Όπως είπε, ο ίδιος και οι Μέρκελ-Ολαντ συμφώνησαν να συνεχίσουν τις προσπάθειες για να βρεθεί λύση.
Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι η Ευρώπη καταλαβαίνει την ανάγκη για λύση που θα οδηγεί στην επιστροφή της Ελλάδας στην ανάπτυξη.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και οι πληροφορίες από την ελληνική πλευρά.
Σύμφωνα με πηγές του Μαξίμου «ολοκληρώθηκε σε εποικοδομητικό κλίμα η τριμερής συνάντηση Τσίπρα - Μέρκελ και Ολάντ. Οι τρεις ηγέτες συμφώνησαν να εντατικοποιηθεί η διαδικασία γεφύρωσης των διαφόρων που απομένουν με στόχο την έγκαιρη επίτευξη συμφωνίας που θα επιτρέπει στην Ελλάδα να επιστρέψει στην ανάπτυξη με κοινωνική συνοχή και βιώσιμο χρέος».
Εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης μετά το ραντεβού Τσίπρα με Μέρκελ-Ολαντ δήλωσε πως «συμφωνήθηκε ομόφωνα ότι οι συζητήσεις μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των θεσμών (ΔΝΤ-Κομισιόν-ΕΚΤ) πρέπει να συνεχιστούν πολύ εντατικά».