H Gazprom προβλέπει ότι δεν θα είναι σημαντικά τα πρόστιμα που θα επιβάλει η Κομισιόν στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγει σχετικά με το αν ο ρωσικός κρατικός κολοσσός φυσικού αερίου ασκεί μονοπωλιακή πολιτική στην ΕΕ

H Gazprom προβλέπει ότι δεν θα είναι σημαντικά τα πρόστιμα που θα επιβάλει η Κομισιόν στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγει σχετικά με το αν ο ρωσικός κρατικός κολοσσός φυσικού αερίου ασκεί μονοπωλιακή πολιτική στην ΕΕ.

Ειδικότερα, όπως δήλωσε πηγή της εταιρείας στο ρωσικό ειδησεογραφικό δίκτυο TASS, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, σήμερα, Πέμπτη, αναφερόμενος σε ενδεχόμενα πρόστιμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εις βάρος της Gazprom , «πιστεύω ότι θα είναι μικρά, αν υπάρξουν καν»,

Στις 22 Απριλίου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απέστειλε στην Gazprom επίσημο κατάλογο αξιώσεων στο πλαίσιο αντιμονοπωλιακής έρευνας στην Gazprom. Η Gazprom έχει 12 εβδομάδες στη διάθεσή της για να απαντήσει στον εν λόγω κατάλογο. Η Κομισιόν υποψιάζεται Gazprom καταχράται της ηγετικής της θέσης στην αγορά φυσικού αερίου σε οκτώ κράτη-μέλη της ΕΚ (την Εσθονία, την Ουγγαρία, τη Βουλγαρία, την Τσεχική Δημοκρατία, τη Λεττονία, τη Λιθουανία, την Πολωνία και τη Σλοβακία), και έχει επίσης εκφράσει αιτιάσεις για το σύστημα των μακροπρόθεσμων συμβάσεων και σύστημα τιμολόγησης.

Οι εκπρόσωποι της Κομισιόν δήλωσαν ότι πρόκειται να διεξαγάγουν συνομιλίες σχετικά με την έρευνα με τους εκπροσώπους της εταιρείας και όχι με τις ρωσικές αρχές.