Τουλάχιστον δώδεκα άνθρωποι τραυματίστηκαν την Πέμπτη μετά από έκρηξη που πιθανότατα οφείλεται σε διαρροή φυσικού αερίου και η οποία προκάλεσε την κατάρρευση δύο κτιρίων, τη μερική καταστροφή άλλων δυο και μια μεγάλη πυρκαγιά στην καρδιά της Νέας Υόρκης

Τουλάχιστον δώδεκα άνθρωποι τραυματίστηκαν την Πέμπτη μετά από έκρηξη που πιθανότατα οφείλεται σε διαρροή φυσικού αερίου και η οποία προκάλεσε την κατάρρευση δύο κτιρίων, τη μερική καταστροφή άλλων δυο και μια μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή του Ιστ Βίλατζ, στη Νέα Υόρκη.

Τέσσερις εκ των τραυματιών είναι σε σοβαρή κατάσταση, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής δύο κτίρια, στους αριθμούς 121 και 123 στη Δεύτερη Λεωφόρο, κατέρρευσαν εντελώς και άλλα δύο έχουν υποστεί τεράστιες ζημιές.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο της Νέας Υόρκης, Μπιλ ντε Μπλάσιο, η αρχική έκρηξη προκλήθηκε από εργασίες σε αγωγούς ύδρευσης και φυσικού αερίου που περνάνε στη λεωφόρο μπροστά από τα κτήρια που κατέρρευσαν. 

Την περασμένη χρονιά, μια έκρηξη που οφειλόταν σε διαρροή αερίου στοίχισε τη ζωή σε οκτώ ανθρώπους στη συνοικία Χάρλεμ της Νέας Υόρκης.