Έκκληση προς τους φιλορώσους αυτονομιστές αντάρτες απήθυνε σήμερα ο Ουκρανός πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο, ζητώντας τους, να διαπραγματευθούν μία νέα εκεχειρία, την ώρα που το υπουργείο Εξωτερικών της Λευκορωσίας ανακοίνωνε ότι η επόμενη συνάντηση της ομάδας επαφής θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή στο Μινσκ.
Έκκληση προς τους φιλορώσους αυτονομιστές αντάρτες απήθυνε σήμερα ο Ουκρανός πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο, ζητώντας τους,  να διαπραγματευθούν μία νέα εκεχειρία, την ώρα που το υπουργείο Εξωτερικών της Λευκορωσίας ανακοίνωνε ότι η επόμενη συνάντηση της ομάδας επαφής θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή στο Μινσκ.

Ο Ποροσένκο ζήτησε από την ομάδα επαφής για την Ουκρανία, στην οποία συμμετέχουν το Κίεβο, η Μόσχα και ο ΟΑΣΕ (Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη), να «διεξαγάγει έκτακτες διαβουλεύσεις (με τους αυτονομιστές αντάρτες) για να επιτευχθεί μια νέα εκεχειρία», όπως ανέφερε η προεδρία σε ανακοίνωσή της μετά τη συνάντηση του Ουκρανού προέδρου με την ομάδα επαφής.

Εν τω μεταξύ, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ - ΜΠΕ, ο Έλληνας υπουργός εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, προσερχόμενος στο Συμβούλιο υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε. που συνεδριάζει εκτάκτως σήμερα στις Βρυξέλλες, δήλωσε ότι η Ελλάδα εργάζεται για την αποκατάσταση της ειρήνης και για τη σταθερότητα στην Ουκρανία και συγχρόνως για την αποφυγή ρήξης μεταξύ της Ε.Ε. και της Ρωσίας.