Νεότερος πρωθυπουργός στη σύγχρονη Ελλάδα ορκίστηκε -με πολιτικό όρκο- ο Αλέξης Τσίπρας. "Ελπίζω η κυβερνητική πλειοψηφία να ξεπεράσει τους 162", ανέφερε νωρίτερα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.
Νεότερος πρωθυπουργός στη σύγχρονη Ελλάδα ορκίστηκε -με πολιτικό όρκο- ο Αλέξης Τσίπρας. "Ελπίζω η κυβερνητική πλειοψηφία να ξεπεράσει τους 162", ανέφερε νωρίτερα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.
 
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε επισκεφθεί νωρίτερα τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο στην Αρχιεπισκοπή, όπου ζήτησε και έλαβε την ευχή του, ενώ τον διαβεβαίωσε ότι οι σχέσεις πολιτείας - κράτους θα αναβαθμιστούν. Παράλληλα του ζήτησε να μην υπάρξει θρησκευτική ορκωμοσία του νέου πρωθυπουργού. 

Η ορκωμοσία του Αλέξη Τσίπρα έγινε στις 16:00 ακριβώς και ο νέος πρωθυπουργός έδωσε πολιτικό όρκο: «Ορκίζομαι στην τιμή και την υπόληψή μου».  Κατά τη διάρκεια της τελετής έγινε γνωστό ότι ο Νίκος Σαγιάς ορίζεται γενικός γραμματέας της κυβέρνησης.Αμέσως μετά ο νέος πρωθυπουργός μετέβη στο σκοπευτήριο Καισαριανής, όπου απέθεσε λίγα λουλούδια στο σημείο, όπου εκτελέστηκαν εκατοντάδες Έλληνες. 

Σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου, η σύνθεση της νέας κυβέρνησης αναμένεται να ανακοινωθεί αύριο. Το νέο κυβερνητικό σχήμα θα είναι μικρό και θα υπάρξει μια ομογενοποίηση σε ότι αφορά τα παλιά υπουργεία (ανάλογα με το αντικείμενό τους), ενώ στα υπουργεία αυτά (της νέας κυβέρνησης) θα υπάρχει ένας προϊστάμενος υπουργός και πιθανότατα κάποιοι αναπληρωτές υπουργοί.

Εξάλλου, ο κ. Τσίπρας αναμένεται να συναντηθεί σήμερα (στις 19:00) και με τον Σταύρο Θεοδωράκη. Στην τηλεφωνική επαφή που είχε με τον Γ.Γ. του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, ο κ. Τσίπρας του ανέφερε ότι πρόθεσή του είναι να τον ενημερώνει για όλα τα σημαντικά θέματα.Τέλος, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του Γιάννη Δραγασάκη με τον απερχόμενο υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, κατά την οποία του επισήμανε ότι η συζήτηση στο σημερινό Eurogroup (στο οποίο την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει ο κ. Χαρδούβελης) δεν μπορεί να αφορά ουσιαστικά ζητήματα.

Ο Αλέξης Τσίπρας, συναντήθηκε το πρωί, στα γραφεία του κόμματος στην Κουμουνδούρου με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, Π. Καμμένο, ο οποίος μετά τη συνάντηση δήλωσε ότι «Από αυτή τη στιγμή υπάρχει κυβέρνηση στη χώρα, οι ΑΝΕΛ, δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα».