Ειδικό Αφιέρωμα: Ένας χρόνος μετά την Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
Τέσσερα ηλεκτροκίνητα λεωφορεία μικρού μεγέθους θα προμηθευτεί ο Δήμος Γλυφάδας, όπως ανακοίνωσε, ώστε να κινούνται εύκολα και γρήγορα μέσα στην πόλη
Τέσσερα ηλεκτροκίνητα λεωφορεία μικρού μεγέθους θα προμηθευτεί ο Δήμος Γλυφάδας, όπως ανακοίνωσε, ώστε να κινούνται εύκολα και γρήγορα μέσα στην πόλη. 

Τα λεωφορεία θα διαθέτουν ράμπα αναπήρων και προδιαγραφές μεταφοράς αναπηρικού αμαξιδίου. 

Η κίνησή τους θα εξασφαλίζεται αποκλειστικά με τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας αποθηκευμένη σε συσσωρευτές υψηλής ενεργειακής απόδοσης ώστε να παρέχεται ικανοποιητικός χρόνος αυτονομίας και με σύγχρονο τεχνικό εξοπλισμό, που θα εξασφαλίζει την άνετη μετακίνηση των επιβατών, αλλά και την οικολογική αναβάθμιση του χώρου στον οποίο κινούνται.

Η προμήθεια των ηλεκτρικών λεωφορείων γίνεται στο πλαίσιο της χρηματοδότησης, ύψους 6,5 εκατ. ευρώ, που εξασφάλισε ο Δήμος από το νέο ΕΣΠΑ (ΣΕΣ, Σύμφωνο Εταιρικής Σχέσης) και εντάσσεται στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Επίσης, προβλέπεται η δημιουργία πιλοτικών σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.

Ειδικότερα, θα δημιουργηθούν ένα κοινόχρηστο σημείο φόρτισης, στα οποία οι χρήστες ιδιωτικών ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα μπορούν να ανεφοδιάζουν τα οχήματά τους και ένα σημείο φόρτισης για χρήση του Δήμου Γλυφάδας (φόρτιση των ηλεκτρικών λεωφορείων και του ηλεκτρικού απορριμματοφόρου).