Επιβεβαίωση Energia.gr: Υπέγραψε Σύμβαση Προμήθειας με τη ΔΕΗ η ΛΑΡΚΟ - Αδιέξοδο με την Αλουμίνιον

Επιβεβαίωση Energia.gr: Υπέγραψε Σύμβαση Προμήθειας με τη ΔΕΗ η ΛΑΡΚΟ - Αδιέξοδο με την Αλουμίνιον
energia.gr
Παρ, 2 Ιανουαρίου 2015 - 15:32
Εντολή στον ΑΔΜΗΕ να προχωρήσει σε απενεργοποίηση των μετρητών φορτίου της «Αλουμίνιον της Ελλάδος» δίνει η ΔΕΗ, όπως αναφέρει ανακοίνωση της Επιχείρησης. Επιβεβαιώνοντας το energia.gr (βλ. “ΔΕΗ: Υπογράφει Σύμβαση η Λάρκο, Όχι η Αλουμίνιον”, 31/12/2014), δεν υπήρξε συμφωνία με την Αλουμίνιον για τους όρους τιμολόγησης των προμηθειών ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ, αντίθετα, ανάλογη συμφωνία επετεύχθη με την ΛΑΡΚΟ

Εντολή στον ΑΔΜΗΕ να προχωρήσει σε απενεργοποίηση των μετρητών φορτίου της «Αλουμίνιον της Ελλάδος» δίνει η ΔΕΗ, όπως αναφέρει ανακοίνωση της Επιχείρησης. Επιβεβαιώνοντας το energia.gr (βλ. “ΔΕΗ: Υπογράφει Σύμβαση η Λάρκο, Όχι η Αλουμίνιον”, 31/12/2014), δεν υπήρξε συμφωνία με την Αλουμίνιον για τους όρους τιμολόγησης των προμηθειών ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ, αντίθετα, ανάλογη συμφωνία επετεύχθη με την ΛΑΡΚΟ.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΔΕΗ, «σε εφαρμογή της απόφασης της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της 22.12.2014 και με στόχο τη διασφάλιση του Δημόσιου Συμφέροντος:

· Επετεύχθη συμφωνία με την Γ.Μ.Μ.Α.Ε. ΛΑΡΚΟ για την υπογραφή σύμβασης προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας από 1.1.2014 σύμφωνα με την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της ΔEΗ της 28.2.2014 καθώς και για τον τρόπο διευθέτησης παρελθουσών διαφορών μεταξύ των δύο εταιρειών.

· Όσον αφορά την εταιρεία «ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Β.Ε.Α.Ε» που πλέον αποτελεί τη μοναδική επιχείρηση Υψηλής Τάσης που δεν προσήλθε για την υπογραφή σύμβασης προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας και δεν αποδέχεται τους όρους τιμολόγησης, της απόφασης της Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της ΔEΗ της 28.2.2014, η ΔEΗ ΑΕ έδωσε σήμερα εντολή στον ΑΔΜΗΕ, με εξώδικη δήλωση – διαμαρτυρία, να προβεί στην απενεργοποίηση των μετρητών φορτίου της 'ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Β.Ε.Α.Ε'».

Βάσει της απόφασης, η ΔΕΗ θα συνεχίσει να παρέχει ενέργεια στην Αλουμίνιο ως «προμηθευτής τελευταίου καταφυγίου».

Όπως έγραφε προχθές, Τετάρτη, το energia.gr: "Η Λάρκο συμφώνησε να υπογράψει τελικά σύμβαση με τη ΔΕΗ για το 2014, όχι, όμως, και η Αλουμίνιον. Η διοίκηση της ΔΕΗ, μετά την εκπνοή, σήμερα, της προθεσμίας που είχε δοθεί στις δύο συγκεκριμένες εταιρίες της υψηλής τάσης, προτίθεται να κινήσει μεθαύριο, Παρασκευή, τις σχετικές διαδικασίες στον ΑΔΜΗΕ, δίνοντας εντολή απενεργοποίησης των μετρητών για την Αλουμίνιον.

Η πρόσφατη έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της ΔΕΗ είχε αποφασίσει ότι «ειδικά για τους πελάτες υψηλής τάσης που δεν έχουν αποδεχθεί την απόφαση της από 28/2/2014 γενικής συνέλευσης, το ελληνικό δημόσιο προτείνει να εγκριθούν οι ενέργειες στις οποίες προέβη η διοίκηση της εταιρίας, η οποία θα πρέπει να δεσμευτεί ότι θα λάβει μέτρα έναντι των εταιριών που δεν υπογράφουν για το 2014 σύμβαση». Επί της ουσίας, δηλαδή, ο βασικός μέτοχος της ΔΕΗ, το ελληνικό δημόσιο, έδωσε στις 22 Δεκεμβρίου το «πράσινο φως» στην Επιχείρηση να άρει την ηλεκτροδότηση προς τις εταιρίες, οι οποίες δεν θα υπογράψουν τη σχετική σύμβαση".