Έλληνες στο Διάστημα; Σχεδιασμός Διαστημικής Αποστολής Υψίστης Στρατηγικής Σημασίας

Έλληνες στο Διάστημα; Σχεδιασμός Διαστημικής Αποστολής Υψίστης Στρατηγικής Σημασίας
energia.gr
Τετ, 5 Νοεμβρίου 2014 - 19:36
Ο καθηγητής Αεροδιαστημικής Μηχανικής του ομοσπονδιακού Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια San Jose και επικεφαλής του προγράμματος πειραματικού δορυφόρου της NASA Περικλής Παπαδόπουλος, ο διάσημος Έλληνας του διαστήματος

Ο καθηγητής Αεροδιαστημικής Μηχανικής του ομοσπονδιακού Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια San Jose και επικεφαλής του προγράμματος πειραματικού δορυφόρου της NASA Περικλής Παπαδόπουλος, ο διάσημος Έλληνας του διαστήματος, μετά την επιτυχία της εκτόξευσης του Λ-sat επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του si-Cluster, συνομίλησε με τα μέλη του και εξέτασαν από κοινού την πιθανότητα συνεργασίας στην πολλά υποσχόμενη αποστολή Space Constellation Myrmidons, πριν από την ομιλία του στο TEDxAcademy.

Από κοινού με τους παρευρισκόμενους, συζητήθηκαν τα επόμενα πιθανά βήματα συνεργασίας με το si-Cluster και η πρόταση συμμετοχής του στη διεθνή αποστολή Space Constellation Myrmidons, ως ένα υψίστης στρατηγικής σημασίας εγχείρημα για το si-Cluster με τη συμμετοχή των βιομηχανικών και ακαδημαϊκών μελών. 

Πρόκειται για μικρο-δορυφόρους (cubesats) οι οποίοι θα εκτοξευτούν και θα αποτελέσουν ανεξάρτητες μονάδες (θα διαθέτουν δική τους τηλεμετρία κ.λπ.), ενώ παράλληλα θα έχουν τη δυνατότητα να επικοινωνούν με τους υπόλοιπους κόμβους των Μυρμιδόνων (Constellation Myrmidons). Η υλοποίηση του εγχειρήματος τοποθετείται χρονικά για τα τέλη του 2015, οι σχετικές συζητήσεις και ο στρατηγικός σχεδιασμός είναι σε εξέλιξη.

Ο καθηγητής Περικλής Παπαδόπουλος, ο οποίος έχει σταθεί δίπλα στο si-Cluster από τα πρώτα του ακόμη βήματα, μύησε τα μέλη στα μυστικά μιας επιτυχημένης αποστολής, ενώ έδωσε τις συμβουλές του για επόμενα βήματα της αεροδιαστημικής στην Ελλάδα.Στη συνάντηση με τον καθ. Περικλή Παπαδόπουλο παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της ΕΒΙΔΙΤΕ, καθώς και των εταιρειών-μελών του si-Cluster και συγκεκριμένα των Adamant Composites, Alma Technologies, Heron Engineering, EMTech και Inasco.

Δείτε το βίντεο της ομιλίας του καθ. Π. Παπαδόπουλου, στο ΤΕDxAcademy:

https://www.youtube.com/watch?v=z_VhRqfTYd0

Πηγή: Corallia InnoEcoNews