Αρχίζει το Νοέμβριο η Ιδιωτικοποίηση του Μεγαλύτερου Διανομέα Φυσικού Αερίου της Τουρκίας

Αρχίζει το Νοέμβριο η Ιδιωτικοποίηση του Μεγαλύτερου Διανομέα Φυσικού Αερίου της Τουρκίας
energia.gr
Παρ, 31 Οκτωβρίου 2014 - 08:22
Η διαδικασία ιδιωτικοποίησης του μεγαλύτερου διανομέα φυσικού αερίου της Τουρκίας, της Διανομής Αερίου Α.Ε. ( IGDAS ), που εδρεύει στην Κωνσταντινούπολη και έχει αγοραία αξία, 2.300 εκατομμύρια αμερικανικά δολάρια (1,8 δισεκατομμύρια ευρώ), θα αρχίσει τον Νοέμβριο, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, Καντίρ Τομπάς

Η διαδικασία ιδιωτικοποίησης του μεγαλύτερου διανομέα φυσικού αερίου της Τουρκίας, της Διανομής Αερίου Α.Ε. ( IGDAS ), που εδρεύει στην Κωνσταντινούπολη και έχει αγοραία αξία, 2.300 εκατομμύρια αμερικανικά δολάρια (1,8 δισεκατομμύρια ευρώ), θα αρχίσει τον Νοέμβριο, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, Καντίρ Τομπάς.

Όπως μεταδίδει το SeeNews, o Καντίρ Τοπμπάς σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Zaman , ανέφερε, ότι η Πόλη έχει προγραμματίσει μέσα στο μήνα Νοέμβριο να προσφέρει την IGDAS προς πώληση σε ιδιωτικούς φορείς . Ο Τόπμπας δήλωσε ότι η Κωνσταντινούπολη αναμένει να χρησιμοποιήσει τα έσοδα από την ιδιωτικοποίηση για να χρηματοδοτήσει άλλες εξελίξεις.

Η IGDAS είναι η τελευταία κρατική εταιρεία φυσικού αερίου στην Τουρκία. Η εταιρεία έχει πέντε εκατομμύρια συνδρομητές και τα ετήσια έσοδά της, έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2013, ανέρχονταν σε 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια. Σήμερα ο Μητροπολιτικός Δήμος της Κωνσταντινούπολης ( ΙΒΒ ) κατέχει το 94,5 % των μετοχών της .