Το Κρεμλίνο δεν σχεδιάζει να επιβάλει αυστηρότερες κυρώσεις στις ξένες ενεργειακές εταιρείες ως αντίποινα για τις δυτικές κυρώσεις. Τη διαβεβαίωση αυτή παρέσχε ο υπουργός Φυσικών Πόρων της Ρωσίας, Σεργκέι Ντανσκόι, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti

Το Κρεμλίνο δεν σχεδιάζει να επιβάλει αυστηρότερες κυρώσεις στις ξένες ενεργειακές εταιρείες ως αντίποινα για τις δυτικές κυρώσεις. Τη διαβεβαίωση αυτή παρέσχε ο υπουργός Φυσικών Πόρων της Ρωσίας, Σεργκέι Ντανσκόι, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.

Ο Ντανσκόι είπε ότι η Exxon Mobil «συνεχίζει τις εξερευνητικές γεωτρήσεις» με τη ρωσική εταίρο της Rosneft στη θάλασσα Κάρα, σε δηλώσεις του στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς. Δεν έδωσε άλλες λεπτομέρειες.

Νωρίτερα σήμερα ο ίδιος είχε πει ότι πληροφορήθηκε πως οι γεωτρήσεις αυτές πιθανόν είχαν σταματήσει, αλλά δεν είχε λάβει επίσημη πληροφόρηση σχετικά. Το πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg είχε μεταδώσει χθες πως η Exxon ανέστειλε την εξερεύνηση σε ένα κοίτασμα στην Αρκτική, μερικές ημέρες αφού οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και η Ευρωπαϊκή Ένωση απαγόρευσαν σε δυτικές εταιρείες να συμβάλουν στην αναζήτηση κοιτασμάτων σε μεγάλα βάθη ή σχιστολιθικών κοιτασμάτων.

Πολλές από τις μεγάλες πολυεθνικές επιχειρήσεις της ενέργειας—περιλαμβανομένων των BP, Exxon Mobil και Total- διαθέτουν εκμεταλλεύσεις και εξερευνητικές γεωτρήσεις στη Ρωσία.