Νέος πρόεδρος του Συμβουλίου του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) εξελέγη ο Μιχάλης Τριανταφύλλου, προερχόμενος από το ΜΙΤ. Απόφοιτος της σχολής Μηχανολόγων – Ηλεκτρολόγων του Ε. Μ. Π. αλλά και καθηγητής επί σειρά ετών στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο Μασαχουσέτης, κατέχει την έδρα William I. Koch Professor of Marine Technology στο ΜΙΤ και είναι διευθυντής του Κέντρου Θαλάσσιας Έρευνας και Τεχνολογίας του Ιδρύματος

Νέος πρόεδρος του Συμβουλίου του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) εξελέγη ο Μιχάλης Τριανταφύλλου, προερχόμενος από το ΜΙΤ. Απόφοιτος της σχολής Μηχανολόγων – Ηλεκτρολόγων του Ε. Μ. Π. αλλά και καθηγητής επί σειρά ετών στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο Μασαχουσέτης, κατέχει την έδρα William I. Koch Professor of Marine Technology στο ΜΙΤ και είναι διευθυντής του Κέντρου Θαλάσσιας Έρευνας και Τεχνολογίας του Ιδρύματος.

Επίσης, έχει ευρύ και αναγνωρισμένο διδακτικό και ερευνητικό έργο, με έμφαση στην μηχανική των ρευστών, την αλληλεπίδραση ρευστού και κατασκευών, την βιο-μιμητική και τον έλεγχο πλωτών μέσων. Ο κ. Τριανταφύλλου έχει τιμηθεί για το έργο του από διάφορους οργανισμούς, ενώ έχει διατελέσει επισκέπτης καθηγητής και προσκεκλημένος ομιλητής σε πολλά πανεπιστήμια και ερευνητικά ιδρύματα.