Άγονος ο Διαγωνισμός για το Φωτοβολταϊκό της Κοζάνης - Δεν Υπεβλήθη Καμία Προσφορά

Άγονος ο Διαγωνισμός για το Φωτοβολταϊκό της Κοζάνης - Δεν Υπεβλήθη Καμία Προσφορά
της Αθηνάς Καλαϊτζόγλου
Παρ, 30 Νοεμβρίου 2012 - 14:49
Ένα ακόμη πλήγμα στις προσπάθειες ιδιωτικοποιήσεων του ενεργειακού τομέα ήρθε να προστεθεί σήμερα. Καμιά προσφορά δεν υποβλήθηκε για το μεγάλο έργο της ΔΕΗ Ανανεώσιμες, το φωτοβολταϊκό πάρκο στην Κοζάνη. Έτσι, μετά το περιορισμένο επενδυτικό ενδιαφέρον για τη ΔΕΠΑ και τη μοναδική προσφορά για το ΔΕΣΦΑ, το επενδυτικό κοινό γυρνά την πλάτη και στη ΔΕΗ Ανανεώσιμες

Ένα ακόμη πλήγμα στις προσπάθειες ιδιωτικοποιήσεων του ενεργειακού τομέα ήρθε να προστεθεί σήμερα. Καμιά προσφορά δεν υποβλήθηκε για το μεγάλο έργο της ΔΕΗ Ανανεώσιμες, το φωτοβολταϊκό πάρκο στην Κοζάνη. Έτσι, μετά το περιορισμένο επενδυτικό ενδιαφέρον για τη ΔΕΠΑ και τη μοναδική προσφορά για το ΔΕΣΦΑ, το επενδυτικό κοινό γυρνά την πλάτη και στη ΔΕΗ Ανανεώσιμες.

Να σημειωθεί ότι σήμερα ήταν η δεύτερη παράταση που έδωσε η εταιρία για την υποβολή προσφορών. Στη short list των υποψήφιων επενδυτών συμπεριλαμβάνονταν 13 οίκοι, κανείς από τους οποίους δεν υπέβαλε δεσμευτική προσφορά. Το υψηλό country risk σε συνδυασμό με τη δυσκολία ανεύρεσης χρηματοδότησης για το project αποθάρρυναν, όπως φαίνεται, τους επενδυτές να εμπλακούν στο έργο, προϋπολογισμού περί τα 300 εκατ. ευρώ (με τη συμμετοχή της ΔΕΗ Ανανεώσιμες να υπολογίζεται περίπου στα 45 εκατ. ευρώ). Η τύχη του, συνεπώς, μετά από τη σημερινή εξέλιξη αγνοείται.