Πολύ κοντά σε συμβιβασμό με την αμερικανική Δικαιοσύνη βρίσκεται η ΒΡ για την υπόθεση της Deepwater Horizon, της τεράστιας καταστροφής του 2010 στον Κόλπο του Μεξικό. Όπως υποστηρίζουν αξιωματούχοι, η συμφωνία προβλέπει την καταβολή του μεγαλύτερου προστίμου στην ιστορία των ΗΠΑ

Πολύ κοντά σε συμβιβασμό με την αμερικανική Δικαιοσύνη βρίσκεται η ΒΡ για την υπόθεση της Deepwater Horizon, της τεράστιας καταστροφής του 2010 στον Κόλπο του Μεξικό. Όπως υποστηρίζουν αξιωματούχοι, η συμφωνία προβλέπει την καταβολή του μεγαλύτερου προστίμου στην ιστορία των ΗΠΑ.

Από την πλευρά της, η BP περιορίστηκε να επιβεβαιώσει σήμερα το ότι η συμφωνία βρίσκεται κοντά, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι δεν είναι ακόμη οριστική και εκκρεμμεί η έγκρισή της.

Τρεις πηγές που επικαλείται το Reuters ανέφεραν ότι η εταιρεία συμφώνησε να δηλώσει ένοχη για βαριά αμέλεια και να καταβάλει το «υψηλότερο πρόστιμο που έχει επιβληθεί ποτέ» από την αμερικανική Δικαιοσύνη, με αντάλλαγμα να απαλλαχθεί από μελλοντική αγωγές.

Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης αρνήθηκε να σχολιάσει.

Οι πηγές του πρακτορείου δεν ανέφεραν επακριβώς το ύψος του προστίμου. Το μέχρι τώρα υψηλότερο πρόστιμο που έχει επιβληθεί ποτέ από δικαστήριο των ΗΠΑ φτάνει τα 1,3 δισ. δολάρια στη Pfizer το 2009.