Η κορεατική Korea Gas Corp (Kogas) πρόκειται να υπογράψει το τελικό συμβόλαιο για την ανάπτυξη του Akkas, ενός από τα μεγαλύτερα πεδία φυσικού αερίου του Ιράκ, τον Αύγουστο αντί του Ιουλίου, όπως ανεμένετο ως τώρα, όπως δήλωσε αξιωματούχος της νοτιοκορεατικής κρατικής εταιρείας. Το αρχικό συμβόλαιο, που υπεγράφη την 1η Ιουνίου, δεν έχει ακόμη εγκριθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο του Ιράκ, κάτι το οποίο αναμένεται να συμβεί τον επόμενο μήνα, όπως δήλωσε Κορεάτης γενικός διευθυντής της ομάδας που διαχειρίζεται τα πρότζεκτ της Kogas στο Ιράκ

Η κορεατική Korea Gas Corp (Kogas) πρόκειται να υπογράψει το τελικό συμβόλαιο για την ανάπτυξη του Akkas, ενός από τα μεγαλύτερα πεδία φυσικού αερίου του Ιράκ, τον Αύγουστο αντί του Ιουλίου, όπως ανεμένετο ως τώρα, όπως δήλωσε αξιωματούχος της νοτιοκορεατικής κρατικής εταιρείας.

 

Το αρχικό συμβόλαιο, που υπεγράφη την 1η Ιουνίου, δεν έχει ακόμη εγκριθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο του Ιράκ, κάτι το οποίο αναμένεται να συμβεί τον επόμενο μήνα, όπως δήλωσε Κορεάτης γενικός διευθυντής της ομάδας που διαχειρίζεται τα πρότζεκτ της Kogas στο Ιράκ.

 

Νωρίτερα η εταιρεία είχε δηλώσει ότι η τελική υπογραφή των συμβολαίων θα της επιτρέψει να αναζητήσει νέους εταίρους για το Akkas. Νωρίτερα εφέτος η κρατική εταιρεία του Καζακστάν, KazMunaiGas, απεσύρθη από το πρότζεκτ, ενώ η Kogas πήρε το μερίδιό της. Σήμερα, η κορεατική εταιρεία κατέχει το 75% των δικαιωμάτων του Akkas, ενώ το υπόλοιπο 25% ανήκει στην ιρακινή κρατική North Oil Company.