Η Kohlberg Kravis Roberts και η γερμανική ασφαλιστική Munich Re πρόκειται να αποκτήσουν από κοινού το 49% της Grupo T-Solar, όπως ανακοίνωσαν τη Δευτέρα. Η ισπανική εταιρεία είναι παραγωγός φωτοβολταϊκών λεπτού υμενίου και διαχειρίζεται πληθώρα φωτοβολταϊκών πάρκων.

Η Kohlberg Kravis Roberts και η γερμανική ασφαλιστική Munich Re πρόκειται να αποκτήσουν από κοινού το 49% της Grupo T- Solar, όπως ανακοίνωσαν τη Δευτέρα. Η ισπανική εταιρεία είναι παραγωγός φωτοβολταϊκών λεπτού υμενίου και διαχειρίζεται πληθώρα φωτοβολταϊκών πάρκων.

Οι δαπάνες της Grupo για τα έργα αυτά ανέρχονται μέχρι στιγμής σε ένα δις. ευρώ και πλέον η KKR και η Munich Re θα αναλάβουν τον έλεγχο των 42 φ/β πάρκων της εταιρείας. Από αυτά, τα 34 βρίσκονται σε ισπανικό έδαφος και τα 8 στην Ιταλία. Η συνολική ισχύς τους ανέρχεται σε 168 MW.

Ο έλεγχος των έργων θα γίνεται μέσω της θυγατρικής T- Solar Global Operating Assets, στην οποία η μητρική θα εξακολουθήσει να κατέχει το 51%. Επίσης, σημειώνεται ότι η T- Solar έχει έργα 61 MW υπό κατασκευή, καθώς και 900 MW υπό σχεδιασμό.