Στην εξαγορά της ισραηλινής εταιρείας Solel Solar Systems έναντι περίπου 418 εκατ. δολαρίων συμφώνησε να προχωρήσει ο γερμανικός όμιλος Siemens, σε μια προσπάθεια να επεκτείνει τις δραστηριότητές του με ηλιοθερμικές μονάδες. «Στο μέλλον, θα είμαστε σε θέση να προσφέρουμε βασικά “μέρη” για την κατασκευή ηλεκτροπαραγωγικών σταθμών με παραβολικούς συλλέκτες σκάφης από μια μοναδική πηγή και να βελτιώσουμε περαιτέρω την αποδοτικότητα των σταθμών αυτών», δήλωσε η επικεφαλής του τμήματος Ανανεώσιμης Ενέργειας της Siemens, Ρενέ Ούμλοφτ
Στην εξαγορά της ισραηλινής εταιρείας Solel Solar Systems έναντι περίπου 418 εκατ. δολαρίων συμφώνησε να προχωρήσει ο γερμανικός όμιλος Siemens, σε μια προσπάθεια να επεκτείνει τις δραστηριότητές του με ηλιοθερμικές μονάδες.

«Στο μέλλον, θα είμαστε σε θέση να προσφέρουμε βασικά “μέρη” για την κατασκευή ηλεκτροπαραγωγικών σταθμών με παραβολικούς συλλέκτες σκάφης από μια μοναδική πηγή και να βελτιώσουμε περαιτέρω την αποδοτικότητα των σταθμών αυτών», δήλωσε η επικεφαλής του τμήματος Ανανεώσιμης Ενέργειας της Siemens, Ρενέ Ούμλοφτ.

Η εξαγορά της Solel, το πλειοψηφικό ποσοστό της οποίας ανήκει στη βρετανική επενδυτική εταιρεία Ecofin Ltd., αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη της χρονιάς.

Η εξαγορά σηματοδοτεί το τελευταίο βήμα που κάνει βιομηχανικός όμιλος προκειμένου να εισχωρήσει στην αναπτυσσόμενη αγορά ανανεώσιμης ενέργειας, η οποία επωφελείται της μεγάλης ώθησης που δίνουν οι κυβερνήσεις προς την κατεύθυνση της διαφοροποίησης των ενεργειακών πηγών και της μείωσης της εξάρτησης από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο.

Η γερμανική Robert Bosch, η μεγαλύτερη πάροχος «μερών» οχημάτων, εξαγόρασε πέρυσι την Ersol– η οποία έχει σήμερα την επωνυμία Bosch Solar Energy– έναντι τιμήματος άνω των 1 δισ. ευρώ, ενώ φέτος απέκτησε την AleoSolar.

Επίσης, η γερμανική εταιρεία ηλιοθερμικής ενέργειας Solar Millennium και η κατασκευάστρια μονάδων MAN Ferrostaal AG ένωσαν φέτος τις δυνάμεις τους για τη δημιουργία εταιρείας παραγωγής ηλιοθερμικής ενέργειας στις ΗΠΑ.