Η γαλλική Electrecite de France (EdF) πιθανολογείται ότι θα πουλήσει μερίδιο 20% της British Energy, τη διαχειρίστρια εταιρεία πυρηνικής ενέργειας, μετά την πώληση τον Μάιο άλλου 20% στην Centrica PLC, σύμφωνα με την La Tribune.

Η γαλλική Electrecite de France ( EdF) πιθανολογείται ότι θα πουλήσει μερίδιο 20% της British Energy, τη διαχειρίστρια εταιρεία πυρηνικής ενέργειας, μετά την πώληση τον Μάιο άλλου 20% στην Centrica PLC, σύμφωνα με την La Tribune.

 

Αν βρεθεί αγοραστής για το 20%, η EdF θα εξακολουθήσει να κατέχει το μεγαλύτερο μέρος της British Energy. Με την πώληση αυτή η EdF θα αποφύγει να αναγκαστεί να πουλήσει μερίδιο της RTE, της γαλλικής επιχείρησης κοινής οφελείας.

 

Η EdF βρίσκεται επίσης σε διαπραγματεύσεις με τη γερμανική EON για μια ανταλλαγή περιουσιακών στοιχείων, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Ακολουθήστε το energia.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του energia.gr