Η κρατική Εταιρεία Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου της Ινδίας αναμένει ότι οι τιμές του αργού πετρελαίου θα παραμείνουν σταθερές μεταξύ 60 και 65 δολαρίων ανά βαρέλι «στο τρέχον σενάριο», με τα στελέχη της εταιρείας να δηλώνουν ότι εργάζονται για να καταστήσουν τις δραστηριότητες κερδοφόρες ακόμη και σε αυτά τα επίπεδα τιμών. Τα εν λόγω επίπεδα τιμών δεν φαίνεται να αποτελούν πολύ

σοβαρό πρόβλημα για την ινδική ενεργειακή εταιρεία. Η ONGC δεν έχει σχέδια περικοπών θέσεων εργασίας, δήλωσαν τα στελέχη σε συνέντευξη Τύπου, και σκοπεύει να συνεργαστεί με την BP για την αύξηση της παραγωγής πετρελαίου για έναν στόχο 19 εκατομμυρίων τόνων, δήλωσαν επίσης.

Εν τω μεταξύ, ορισμένες μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες, όπως η Exxon και η Chevron , έχουν σχεδιάσει κάποιες αρκετά σημαντικές απολύσεις, με την Exxon να σχεδιάζει να μειώσει το εργατικό δυναμικό της στις ΗΠΑ κατά 10% έως 15% και την Chevron να ανακοινώνει νωρίτερα φέτος σχέδια για την περικοπή 8.000 θέσεων εργασίας στην Περιοχή Πέρμια.

Η ONGC, ο μεγαλύτερος παραγωγός ενέργειας στην Ινδία, αντιπροσωπεύει περίπου το 70% του αργού πετρελαίου και το 84% του φυσικού αερίου της χώρας. Ωστόσο, η εταιρεία έχει δει μια σταδιακή μείωση στην παραγωγή τόσο πετρελαίου όσο και φυσικού αερίου λόγω της φυσικής εξάντλησης, την οποία θέλει να αντιστρέψει προκειμένου να ενισχύσει την αυτάρκεια σε υδρογονάνθρακες.

Μεταξύ 2020 και 2025, η παραγωγή αργού πετρελαίου της ONGC μειώθηκε από 22,533 εκατομμύρια μετρικούς τόνους σε 20,892 εκατομμύρια μετρικούς τόνους, ενώ η παραγωγή φυσικού αερίου μειώθηκε στα 20,19 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα από 22,816 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα. Για να αντιστρέψει αυτή την τάση, η ONGC ξεκίνησε ένα πρόγραμμα επέκτασης της παραγωγής τόσο για το πετρέλαιο όσο και για το φυσικό αέριο, εστιάζοντας στη βελτιστοποίηση των γεωτρήσεων και επισπεύδοντας την έναρξη της εμπορικής παραγωγής σε πρόσφατες ανακαλύψεις.

Στη συνέντευξη Τύπου αυτής της εβδομάδας, στελέχη της ONGC δήλωσαν ότι η εταιρεία θα βασιστεί στους δικούς της οικονομικούς πόρους για να επεκτείνει την παραγωγή και να περιορίσει το κόστος, αντί να απευθυνθεί στην κυβέρνηση για υποστήριξη με τη μορφή φορολογικής ελάφρυνσης. Επίσης, δεν έχει προς το παρόν σχέδια να συγκεντρώσει κεφάλαια εξωτερικά για να βοηθήσει στα αναπτυξιακά της σχέδια, δήλωσαν επίσης τα στελέχη.

Ακολουθήστε το energia.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του energia.gr