στο χρονικό διάστημα μεταξύ 21 Ιουλίου και 27 Ιουλίου 2025 ανήλθε στα €121,40/MWh, δηλαδή αυξημένη σε ποσοστιαία βάση κατά 26,25% από τη μέση ΤΕΑ της αμέσως προηγούμενης εβδομάδας, με τη μέγιστη και την ελάχιστη ΤΕΑ να διαμορφώνονται στα €410,50/MWh και στα €8,85/MWh αντιστοίχως. Αξίζει να αναφερθεί ότι η μεγαλύτερη μέση ΤΕΑ ανά ημέρα της προηγούμενης εβδομάδας επετεύχθη την περασμένη Παρασκευή (25/7) φτάνοντας τα €142,59/MWh.

Σύμφωνα με ανάλυση του ΙΕΝΕ, η ζήτηση ηλεκτρισμού που εκτοξεύθηκε πάνω από τις 1,5 TWh λόγω του παρατεταμένου καύσωνα, οι ΑΠΕ που διατήρησαν την παραγωγή τους πάνω από τις 600 GWh για μια ακόμη εβδομάδα, το ελληνικό σύστημα, το οποίο, μετά από πολλές εβδομάδες, επανήλθε ως εισαγωγικό και η συμμετοχή του λιγνίτη στο μίγμα καυσίμου, διαμόρφωσαν το περιβάλλον στην ελληνική χονδρεμπορική αγορά, οι τιμές της οποίας κατέγραψαν άνοδο 26%.
Η εγχώρια εβδομαδιαία ζήτηση ηλεκτρισμού διαμορφώθηκε στις 1.507 GWh, καταγράφοντας άνοδο 12% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Η συνολική εβδομαδιαία ζήτηση στο Χρηματιστήριο Ενέργειας διαμορφώθηκε στις 1.647 GWh, λαμβάνοντας υπόψη και τις εξαγωγικές ροές του ελληνικού συστήματος (137 GWh).
Οι μονάδες ΑΠΕ, με μέση ημερήσια παραγωγή 91 GWh, είδαν τη συνεισφορά τους στο εβδομαδιαίο μίγμα καυσίμου να διαμορφώνεται στο 44%. Η εβδομαδιαία παραγωγή των ΑΠΕ διαμορφώθηκε στις 636 GWh, αυξημένη κατά 2% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Οι υδροηλεκτρικές μονάδες κάλυψαν το 6% της ζήτησης, εγχέοντας στο σύστημα 81 GWh, αυξάνοντας τη συνεισφορά τους κατά 12%. Οι μονάδες φυσικού αερίου είχαν εβδομαδιαία παραγωγή 677 GWh καλύπτοντας το 47% της ζήτησης, ενώ η λιγνιτική παραγωγή συμμετείχε στο εβδομαδιαίο μείγμα της αγοράς επόμενης ημέρας με μερίδιο 3%.