Μία Κινέζα στον Πειραιά απεκαλύφθη ότι ήταν η λαθρέμπορος 700 εκατομμυρίων ευρώ σε εμπορευματοκιβώτια της «Κώτσο» και νωρίτερα η γενική γραμματεύς κυρία Πηγαινέλα αποχώρησε της ΟΕ για «λόγους προσωπικούς».
Υπάλληλοι της ΑΝΕΡΓΟΣΕ και μέτοχοι της ΑΕ ‘Σαράντα Παλληκάρια’ κατηγορήθησαν από εισαγγελείς των Βρυξελλών ότι κατεχράσθησαν κονδύλια 630 εκατομμυρών ευρώ, για την κατασκευή του μίας σιδηροδρομικής γεφύρας στις Θερμοπύλες, που οδηγούσε στο …πουθενά.
Η συνολική αξία των λωποδυσιών αγροτικών επιδοτήσεων από το 2001 έως το 2024, υφ’ όλων των κομματικών ΟΕ ανήλθε στο διόλου ευκαταφρόνητο ποσόν 3,2 δις ευρώ.
Τα οικονομικά σκάνδαλα της Μεταπολίτευσης περιλαμβάνουν: Παράνομες «επανασυνδέσεις» τηλεφώνων, κάλπικες συνταγογραφήσεις, συστηματική λαθρεμπορία καυσίμων, πολεοδομικά bonuses, φοροκλοπές, αποκρατικοποησεις, παραφυλακίσεις, τοπική κακοδιοίκηση, κουκουλώματα και μπαζώματα κλπ. κλπ.
Το παρακράτος χρηματοδότησε έτσι την παραοικονομία που υπολογίζεται από τον ΟΟΣΑ σε 40% της Ελληνικής οικονομίας. Η Γεωργία προικοδοτήθη κι έτσι κυκλοφορούν πολυτελή SUV στην λεβεντογέννα Ελληνική επαρχία από οπαδούς όλων των δημοκρατικών κομμάτων.
Πάντα ταύτα αποτελούν μία άνευ προηγουμένου δημοκρατική κατάκτηση της χώρας αλλά φαίνεται ότι τελευταίως οι διωκτικές αρχές της Ευρωκοινότητος σκανδαλίσθησαν από την «πρόοδο» της οικονομίας με το ευρώ κι είπαν finito la musica passado la fiesta.
-Πού πάμε τώρα απ’ το σημείο αυτό ως χώρα;
Εν πρώτοις, χρειάζεται ανασχηματισμός της ΟΕ για να καλυφθούν τα κενά της κυβέρνησης του είδους «μουσικές καρέκλες» που σημαίνει μία «μερίδα από τα ίδια».
Δεύτερον, μαίνεται εμφύλιος πόλεμος μεταξύ του Αντ’ αυτού της ΟΕ και του προϊσταμένου της Αντίστασης, για την επιδειχθείσα ολιγωρία στο Λιβυκό μέτωπο. Ο καθ’ ου αντιτείνει ότι σημασία έχει «π ο ί ο ς ομιλεί»: Ο εργολάβος του Γιουνανιστάν με τις χρυσές βίζες…
Τρίτον, οι δημόσιες σχέσεις της ΟΕ πάνε από κακού εις χειρότερον διεθνώς. Παρά το κόστος 600.000 δολλαρίων, η πρέσβειρα κα Κίμπελη δεν έρχεται προ του 2026 κι η επέτειος εφέτος της 4ης Ιουλίου δεν εορτάζεται στη πρεσβεία της Υπερδύναμης.
Τελικώς αφού η δημοκρατία δεν αποκατέστη στο Ιράν μετά από εξοντωτικό «πόλεμο 12 ημερών» από αέρος, για λόγους τηρήσεως της εσωτερικής τάξεως, δεν αναμένεται η ταχεία αποκατάσταση της και στην «έρημη χώρα» (T.S.Eliot).
΄Όμως, η απομάκρυνση της πατρίδας από σταθερούς ηθικούς και απαράβατους νομικούς κανόνες θα συνεπιφέρει νομοτελειακά το αναπόφευκτο αποτέλεσμα: Οι ημέρες της ΟΕ είναι μετρημένες.