Το πετρέλαιο διαπραγματευόταν κοντά σε υψηλό δύο μηνών, καθώς ο τυφώνας Beryl προμήνυε μια δυνητικά χειρότερη περίοδο καταιγίδων, ενώ η συρρίκνωση των αμερικανικών αποθεμάτων αργού υποδήλωνε βελτίωση της ζήτησης. Το αργό τύπου Brent διαπραγματευόταν

γύρω στα 87 δολάρια το βαρέλι και το West Texas Intermediate ήταν κάτω από τα 84 δολάρια, με τους δύο δείκτες αναφοράς να οδεύουν προς τέταρτη εβδομαδιαία άνοδο. Ο κίνδυνος του τυφώνα Beryl για την παραγωγή στον Κόλπο του Μεξικού έχει μειωθεί, αλλά η πρώιμη εμφάνισή του υπογράμμισε τις ανησυχίες για μια "υπερφορτωμένη" περίοδο. Εν τω μεταξύ, η μεγαλύτερη πτώση των αμερικανικών αποθεμάτων εδώ και σχεδόν ένα χρόνο σηματοδότησε τη σύσφιξη των προμηθειών.

Το αργό έχει σημειώσει αργή και σταθερή άνοδο από τις αρχές Ιουνίου, εν μέρει λόγω των θετικών προοπτικών για τη ζήτηση κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού στο βόρειο ημισφαίριο, με ανοδικές, οπισθοβαρείς χρονικές περιόδους που σηματοδοτούν υγιή βραχυπρόθεσμη κατανάλωση. Τα σημάδια για ηπιότερη ζήτηση στην Ασία μετρίασαν αυτή την αισιοδοξία και οδήγησαν τη Saudi Aramco να μειώσει τις τιμές του αργού της προς την περιοχή για δεύτερο μήνα.

Οι έμποροι θα παρακολουθούν τα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ αργότερα την Παρασκευή, τα οποία ενδέχεται να ενημερώσουν για τις προοπτικές της νομισματικής πολιτικής. Αυτό θα έχει επίσης αντίκτυπο στο δολάριο, το οποίο έχει αποδυναμωθεί αυτή την εβδομάδα, ώστε τα εμπορεύματα που τιμολογούνται στο νόμισμα να είναι φθηνότερα για τους διεθνείς επενδυτές.

Οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι είναι επίσης παρόντες, συμπεριλαμβανομένων των εκλογών στη Γαλλία και των ανησυχιών σχετικά με τις επιδόσεις του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στο ντιμπέιτ με τον Ντόναλντ Τραμπ. Η κατάσταση στη Μέση Ανατολή παραμένει ασταθής, με σημάδια προόδου στις συνομιλίες εκεχειρίας μεταξύ της Χαμάς και του Ισραήλ, αλλά με επιδείνωση της σύγκρουσης με την υποστηριζόμενη από το Ιράν Χεζμπολάχ.

"Υπάρχουν ελπιδοφόρα σημάδια σταδιακής αύξησης των καλοκαιρινών ταξιδιών, ενισχύοντας τη ζήτηση πετρελαίου στις ΗΠΑ", δήλωσε η Priyanka Sachdeva, ανώτερη αναλύτρια αγοράς στη χρηματιστηριακή Phillip Nova Pte. Στη Μέση Ανατολή, "οι εντάσεις δείχνουν ελάχιστα σημάδια αποκλιμάκωσης", οπότε το τρέχον ασφάλιστρο κινδύνου είναι πιθανό να παραμείνει σε ισχύ, δήλωσε η ίδια.