Το πετρέλαιο σημείωσε άνοδο για δεύτερη συνεδρίαση, ακόμη και όταν η Σαουδική Αραβία εξέφρασε ανησυχίες για τις προοπτικές της ζήτησης με περικοπές στις τιμές του αργού της. Το Brent σκαρφάλωσε προς τα 79 δολάρια το βαρέλι και το West Texas Intermediate διαπραγματεύτηκε κοντά στα 75 δολάρια, επεκτείνοντας μια μέτρια ανάκαμψη 

μετά το ξεπούλημα που ακολούθησε την επισήμανση των σχεδίων του ΟΠΕΚ+ να αρχίσει να επιστρέφει την προσφορά στην αγορά. Ωστόσο, η Saudi Aramco μείωσε τις τιμές για όλο το πετρέλαιο που διοχετεύει στην Ασία τον επόμενο μήνα - η πρώτη μείωση από τον Φεβρουάριο - αυξάνοντας τις ανησυχίες σχετικά με τη δύναμη της ζήτησης στην κορυφαία περιοχή εισαγωγής αργού στον κόσμο.

Το πετρέλαιο έχει πτωτική τάση από τις αρχές Απριλίου, λόγω των δυσοίωνων προοπτικών του κορυφαίου εισαγωγέα Κίνα και καθώς οι γεωπολιτικές εντάσεις μειώθηκαν. Η προσφορά από τους αντιπάλους του Οργανισμού Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών και των συμμάχων του έχει επίσης αυξηθεί, εγείροντας ανησυχίες για το κατά πόσον η αγορά μπορεί να απορροφήσει τα επιπλέον βαρέλια του ΟΠΕΚ+.

Τα αμερικανικά αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 1,23 εκατομμύρια βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με τα κυβερνητικά στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Τετάρτη, ενισχύοντας τις πτωτικές προοπτικές. Τα αποθέματα βενζίνης σκαρφάλωσαν για δεύτερη εβδομάδα στο υψηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο.

«Η αγορά δείχνει ανθεκτικότητα», παρά τη δημιουργία αμερικανικών αποθεμάτων, δήλωσε ο Charu Chanana, αναλυτής της Saxo Capital Markets Pte στη Σιγκαπούρη. «Οι έμποροι βρήκαν τεχνικούς λόγους για να αγοράσουν».