Το πετρέλαιο παρέμεινε σε αρνητικό επίπεδο κοντά σε χαμηλό τεσσάρων μηνών, καθώς μια βιομηχανική έκθεση έδειξε αύξηση των αμερικανικών αποθεμάτων αργού, προσθέτοντας ήδη στο πτωτικό κλίμα που επιδεινώθηκε από το σχέδιο του OPEC+ να ενισχύσει την προσφορά. Σύμφωνα με το Bloomberg, το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου (American Petroleum Institute - API) ανέφερε

ότι τα αποθέματα στις ΗΠΑ, αυξήθηκαν κατά 4,1 εκατομμύρια βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν τα στοιχεία. Το Brent διαπραγματευόταν πάνω από τα 77 δολάρια το βαρέλι, αφού έκλεισε χαμηλότερα για πέμπτη συνεδρίαση την Τρίτη, ενώ το West Texas Intermediate (WTI) ήταν κοντά στα 73 δολάρια.

Το API ανέφερε επίσης ότι τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν στον κόμβο αποθήκευσης στο Cushing της Οκλαχόμα. Υπήρξε επίσης μεγάλη αύξηση στα αποθέματα βενζίνης και αποσταγμάτων σε εθνικό επίπεδο.

Το πετρέλαιο σημείωσε πτώση περίπου 5% αυτή την εβδομάδα μετά την απόφαση του ΟΠΕΚ+ την Κυριακή να αρχίσει να χαλαρώνει τις περικοπές της προσφοράς το τέταρτο τρίμηνο, παρά τις ανησυχίες για τη ζήτηση και την υψηλότερη παραγωγή από χώρες εκτός της ομάδας. Οι έμποροι που βασίζονται σε αλγόριθμους παρακολούθησης τάσεων έχουν επιτείνει το ξεπούλημα.

Ενώ ο OPEC και οι σύμμαχοί του έχουν τρομάξει την αγορά με την απόφασή τους, η RBC Capital Markets LLC προβλέπει ότι η ομάδα θα «πατήσει τον διακόπτη τερματισμού» για την επιστροφή της προσφοράς εάν η αδυναμία συνεχιστεί. Οι περισσότεροι αναλυτές ανέμεναν ότι ο OPEC+ θα παρέτεινε τους περιορισμούς μέχρι το τέλος του έτους.