Το πετρέλαιο διατήρησε κέρδη πριν από τη δημοσίευση των προοπτικών της αγοράς του ΟΠΕΚ, με τους εμπόρους να αναζητούν ενδείξεις για το αν θα παραταθούν οι περιορισμοί της προσφοράς, καθώς και τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ που θα διαμορφώσουν τις προσδοκίες για τη νομισματική πολιτική. Το Brent διαπραγματεύεται πάνω από τα 83 δολάρια το βαρέλι

μετά από άνοδο 0,7% τη Δευτέρα, ενώ το West Texas Intermediate κοντά στα 79 δολάρια. Με τα στοιχεία για τις περικοπές λειτουργίας των διυλιστηρίων και τη μείωση των χρονικών διαστημάτων να δείχνουν μια ελαφρώς πιο ήπια αγορά, η μηνιαία βαθιά βουτιά του καρτέλ έρχεται περίπου δύο εβδομάδες πριν τα μέλη συναντηθούν για να αποφασίσουν για την πολιτική.

Στις ΗΠΑ, εν τω μεταξύ, τα στοιχεία για τις τιμές παραγωγού αργότερα την Τρίτη, ακολουθούμενα από μια εκτύπωση για τους καταναλωτές την επόμενη ημέρα, θα δώσουν ενδείξεις για το αν η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ έχει το περιθώριο να μειώσει τα επιτόκια αργότερα μέσα στο έτος ή οι προσδοκίες για μειώσεις θα μετατοπιστούν στο 2025.

Το αργό βρίσκεται σε πτωτική τροχιά από τον Απρίλιο, με το πριμ γεωπολιτικού κινδύνου που πυροδοτήθηκε από τις εντάσεις στη Μέση Ανατολή να εξατμίζεται σε μεγάλο βαθμό. Παρόλα αυτά, οι τιμές παραμένουν υψηλότερες από την αρχή του έτους, καθώς ο ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοί του περιορίζουν τις ροές, και η ομάδα αναμένεται ευρέως να επεκτείνει τους περιορισμούς και στο δεύτερο εξάμηνο.

"Πιστεύουμε ότι ο ΟΠΕΚ+ είναι πιθανό να διατηρήσει αμετάβλητα τα τρέχοντα σχέδια παραγωγής, εδραιώνοντας έτσι τις εθελοντικές περικοπές της προσφοράς", δήλωσε ο Vivek Dhar, αναλυτής της Commonwealth Bank of Australia. Σε αυτό το πλαίσιο, και με τις προηγμένες οικονομίες να αναμένεται να μειώσουν τα επιτόκια, το Brent θα είναι κατά μέσο όρο 80 δολάρια το βαρέλι το τρίτο τρίμηνο και 85 δολάρια τους τελευταίους τρεις μήνες, δήλωσε ο Dhar.