Άνοδο σημείωσε το πετρέλαιο έπειτα από ένα μικτό στιγμιότυπο που περιελάμβανε μια απροσδόκητη πτώση των εθνικών αποθεμάτων αργού των ΗΠΑ, με τη μεταβλητότητα να υποχωρεί καθώς οι έμποροι αξιολογούσαν την επόμενη πιθανή πορεία της αγοράς. Το Brent αυξήθηκε προς τα 84 δολάρια το βαρέλι, μετά από άνοδο 0,5% στην προηγούμενη

συνεδρίαση, με το WTI να βρίσκεται πάνω από τα 79 δολάρια. Τα συνολικά αποθέματα αργού μειώθηκαν κατά 1,36 εκατ. βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, αν και τα αποθέματα επεκτάθηκαν στον κόμβο αποθήκευσης του Cushing και έφτασαν στο υψηλότερο επίπεδο από τον περασμένο Ιούλιο.

Όπως σημειώνει το Bloomberg, με τις κινήσεις των βασικών τιμών να είναι σχετικά υποτονικές κατά τις τελευταίες συνεδριάσεις, η μεταβλητότητα της αγοράς ακολουθεί πτωτική πορεία. Ένας δείκτης των διακυμάνσεων που παρατηρήθηκαν στο Brent τις τελευταίες 100 ημέρες υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2019.

Το πετρέλαιο βρίσκεται σε πτώση από τις αρχές του περασμένου μήνα, καθώς οι εντάσεις στη Μέση Ανατολή μειώθηκαν. Τα χρονικά περιθώρια, τα φτωχότερα περιθώρια διύλισης και οι στρεβλώσεις των δικαιωμάτων προαίρεσης υποδηλώνουν συνολικά μια πιο αδύναμη παγκόσμια αγορά.

Επιπλέον, η προσφορά του ΟΠΕΚ+ βρίσκεται στο επίκεντρο, με τη Ρωσία να αντλεί πάνω από τον στόχο της, πριν το καρτέλ συνεδριάσει τον επόμενο μήνα για να αποφασίσει εάν θα παρατείνει τους περιορισμούς.

Η Goldman Sachs Group Inc. δεν αναμένει πλέον ότι ο όμιλος θα ανακοινώσει μερική άρση των εθελοντικών περικοπών της παραγωγής του τον Ιούνιο, ανέφεραν σε σημείωμά τους αναλυτές, μεταξύ των οποίων και ο Daan Struyven. "Αναμένουμε χαμηλότερη προσφορά από τον ΟΠΕΚ+ για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα", ανέφεραν. Παρόλα αυτά, οι υψηλότεροι στόχοι παραγωγής παραμένουν "εύλογοι", καθώς η αυξανόμενη πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα θα μπορούσε να αυξήσει την πίεση για αύξηση της παραγωγής.

Ξεχωριστά, η κυβέρνηση Μπάιντεν αύξησε την τιμή που είναι διατεθειμένη να πληρώσει για την αναπλήρωση των αποθεμάτων πετρελαίου έκτακτης ανάγκης της χώρας. Το υπουργείο Ενέργειας θα πληρώσει έως και 79,99 δολάρια το βαρέλι, για πρώτη φορά που τίθεται ρητό ανώτατο όριο.