Maria Rita Galli, CEO ΔΕΣΦΑ: Ο Διαχειριστής Συμβάλλει στην Καθιέρωση της Ελλάδας ως Ενεργειακής Πύλης για Ολόκληρη την Αν. Μεσόγειο

Maria Rita Galli, CEO ΔΕΣΦΑ: Ο Διαχειριστής Συμβάλλει στην Καθιέρωση της Ελλάδας ως Ενεργειακής Πύλης για Ολόκληρη την Αν. Μεσόγειο
energia.gr
Τετ, 8 Μαΐου 2024 - 19:20

Στη συμβολή του ΔΕΣΦΑ στην καθιέρωση της Ελλάδας ως ενεργειακής πύλης για ολόκληρη την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου αναφέρθηκε η Maria Rita Galli, CEO του Διαχειριστή κατά τη συμμετοχή της σε δύο συζητήσεις πάνελ την Πέμπτη 11 Απριλίου 2024 στο φετινό Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

Παράλληλα, εστίασε στις ενέργειες του ΔΕΣΦΑ για την απανθρακοποίηση και την ανθεκτικότητα του ενεργειακού συστήματος, μέσα από την ανάπτυξη μιας σειράς ανθεκτικών υποδομών στις ανάγκες του μέλλοντος. Περαιτέρω, υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι καμία ενεργειακή μετάβαση δεν μπορεί να συμβεί χωρίς ενεργειακή ασφάλεια και ένα ανθεκτικό ενεργειακό σύστημα.

H Maria Rita Galli είναι Διευθύνουσα Σύμβουλος του ΔΕΣΦΑ (Διαχειριστής του Συστήματος Μεταφοράς Φυσικού Αερίου) από το 2021. Πριν από την έναρξη της θητείας της στον ΔΕΣΦΑ ήταν Αντιπρόεδρος Επιχειρηματικής Ανάπτυξης και Χαρτοφυλακίου της Snam S.p.A., κορυφαίας εταιρείας ενεργειακών υποδομών παγκοσμίως, και Πρόεδρος της κοινοπραξίας SENFLUGA Energy Holdings S.A. που ελέγχει το 66% του μετοχικού κεφαλαίου του ΔΕΣΦΑ.

Εργάστηκε για πρώτη φορά στην Eni το 1997 ως πτυχιούχος πυρηνικής μηχανικής από το Πολυτεχνείο του Μιλάνου. Στην Eni εργάστηκε σε διάφορες θέσεις στο Τμήμα Διεθνούς Επιχειρηματικής Ανάπτυξης, συμμετέχοντας σε διεθνή έργα και σε πρωτοβουλίες συγχωνεύσεων και εξαγορών. Ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Eni, συμμετείχε στον έλεγχο επιχειρήσεων στο εξωτερικό (Galp, Distrigas, eni Gas&Power Trading BV, eni Gas&Power France, GVS GmbH κτλ).

Από το 2006 διετέλεσε υπεύθυνη του Τμήματος Διεθνούς Επιχειρηματικής Ανάπτυξης και από τον Ιανουάριο του 2010 του Τμήματος Διεθνούς Επιχειρηματικής Ανάπτυξης και Διαχείρισης Χαρτοφυλακίου.

Τον Οκτώβριο του 2016, εντάχθηκε στη Snam ως Επικεφαλής Επιχειρηματικής Ανάπτυξης και Διεθνούς Διαχείρισης Χαρτοφυλακίου.