Το πετρέλαιο υποχώρησε κοντά στο χαμηλότερο επίπεδο από τα μέσα Μαρτίου, έπειτα από μια ελαφρώς αρνητική έκθεση για τα αμερικανικά αποθέματα και τις εντάσεις στη Μέση Ανατολή στο επίκεντρο. Το Brent υποχώρησε κάτω από τα 83 δολάρια το βαρέλι μετά την πτώση του στο χαμηλότερο επίπεδο

από τις 13 Μαρτίου την Τρίτη, ενώ το West Texas Intermediate (WTI) υποχώρησε προς τα 77 δολάρια.

Τα αποθέματα αργού στο Cushing αυξήθηκαν κατά περισσότερο από 1 εκατομμύριο βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, με βάση μια εκτίμηση του κλάδου, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν τα στοιχεία, όπως μεταδίδει το Bloomberg. Η κατανομή έδειξε επίσης υψηλότερα εθνικά αποθέματα βενζίνης και αποσταγμάτων. Τα επίσημα στοιχεία θα ανακοινωθούν αργότερα σήμερα Τετάρτη.

Στη Μέση Ανατολή, ο στρατός του Ισραήλ εισήλθε στην πόλη Ράφα της Γάζας, με την εκεχειρία μεταξύ του εβραϊκού κράτους και της Χαμάς -που έχει χαρακτηριστεί τρομοκρατική οργάνωση από τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση- να παραμένει ακόμη άπιαστη.

Το πετρέλαιο βρίσκεται σε πτωτική πορεία από τις αρχές Απριλίου, σημειώνοντας απώλειες τις τρεις από τις τέσσερις τελευταίες εβδομάδες, με δείκτες από τα χρονικά περιθώρια έως τα περιθώρια επεξεργασίας να υποδεικνύουν ασθενέστερες προοπτικές. Τα prompt spreads του Brent και του WTI έχουν μειωθεί σε χαμηλά πολλών μηνών, γεγονός που υποδηλώνει ότι οι συνθήκες γίνονται λιγότερο σφιχτές. Επιπλέον, τα περιθώρια κέρδους από την παρασκευή καυσίμων όπως το ντίζελ έχουν επίσης μειωθεί.

Το ισχυρότερο δολάριο αποτελεί πρόσθετο αντίβαρο, καθώς το εμπόρευμα γίνεται ακριβότερο για πολλούς επενδυτές. Το αμερικανικό νόμισμα οδεύει προς μια τρίτη ημέρα κερδών, σύμφωνα με μια μέτρηση του Bloomberg, ενώ η διάσπαση του πετρελαίου κάτω από τον κινητό μέσο όρο των 100 ημερών επιδεινώνει επίσης την τελευταία κρίση αδυναμίας των τιμών.

Ο OPEC πρόκειται να συνεδριάσει τον επόμενο μήνα για να αξιολογήσει την πολιτική προσφοράς μετά την εφαρμογή περικοπών στην παραγωγή κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους για τη στήριξη των τιμών. Οι περισσότεροι έμποροι αναμένουν ότι οι περιορισμοί θα παραταθούν, ενδεχομένως μέχρι το τέλος του έτους, σύμφωνα με έρευνα του Bloomberg.