Την εκδοχή ανταμοιβής των μετόχων -οι βασικότεροι των οποίων είναι η Reggeborgh Invest αλλά και ο όμιλος Motor Oil- μέσω επιστροφής κεφαλαίου, αντί της διανομής μερίσματος, επιλέγει η διοίκηση της Ελλάκτωρ, σύμφωνα με ενδείξεις που προκύπτουν από τη χρηματιστηριακή ανακοίνωση του οικονομικού της ημερολογίου

Ειδικότερα, αναφέρεται πως η ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας θα διεξαχθεί την Παρασκευή, 31 Μαΐου 2024 και πως το Διοικητικό Συμβούλιό της θα υποβάλει πρόταση για τη μη διανομή μερίσματος για τη χρήση 2023. Ωστόσο, συμπληρώνεται πως το Δ.Σ. της Ελλάκτωρ θα συνεδριάσει πριν την ημερομηνία της τακτικής γενικής συνέλευσης για να εξετάσει την πιθανή πρόταση επιστροφής κεφαλαίου στους μετόχους της. 

Μετά από κινήσεις αποεπένδυσης από assets στον τομέα των ΑΠΕ (πώληση της Anemos στη Motor Oil) και της κατασκευαστικής δραστηριότητας της Άκτωρ (πώληση στην Intrakat), η Ελλάκτωρ διαθέτει ταμείο της τάξης των 650 εκατ. ευρώ, ενώ ταυτόχρονα έχει επιβεβαιώσει εμμέσως και την πρόθεση πώλησης της θυγατρικής Ηλέκτωρ, για την οποία διενεργείται due diligence από τη Motor Oil.

Σημειώνεται, τέλος, πως ο όμιλος Ελλάκτωρ βρίσκεται κατά πληροφορίες σε ενεργή διαπραγμάτευση για την αποεπένδυση από την Άκτωρ Παραχωρήσεις -παρά τις επίσημες διαψεύσεις-, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον στη διαχείριση και ανάπτυξη ακινήτων της Reds, η οποία, αν και έχει απομείνει χωρίς έσοδα, ποντάρει στα μελλοντικά της projects όπως το κτήμα Καμπά, όπου αναζητά contractors, στη «στοιχειωμένη» Μαρίνα Αλίμου και στις Γούρνες, όπου προς το παρόν δεν έχει διατυπωθεί business plan.

(από euro2day.gr)