Το πετρέλαιο ανέβηκε για τέταρτη ημέρα λόγω της κλιμάκωσης των εντάσεων στη Μέση Ανατολή, αφού ξεπέρασε το όριο των 90 δολαρίων το βαρέλι την προηγούμενη συνεδρίαση. Το παγκόσμιο σημείο αναφοράς Brent σκαρφάλωσε και πάνω από τα 91 δολάρια και έφτασε κοντά στο υψηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο, ενώ το West Texas Intermediate ήταν κοντά στα 87 δολάρια

Το Ισραήλ αύξησε τις προετοιμασίες για πιθανά αντίποινα από την Τεχεράνη, αφού χτύπησε μια ιρανική διπλωματική εγκατάσταση στη Συρία, υποδαυλίζοντας τους φόβους για μια ευρύτερη περιφερειακή σύγκρουση. Το αργό έχει εκτιναχθεί κατά 18% φέτος εν μέσω των γεωπολιτικών εντάσεων στη Μέση Ανατολή και την Ουκρανία, καθώς και των περιορισμών της προσφοράς του ΟΠΕΚ+ και της υγιούς ζήτησης. Η σύγκρουση μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς είχε οδηγήσει σε επιθέσεις των Χούθι κατά της ναυτιλίας στην Ερυθρά Θάλασσα, ανεβάζοντας το κόστος μεταφοράς, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει κλιμακωθεί σε ευρύτερο πόλεμο σε μια περιοχή που αντιπροσωπεύει περίπου το ένα τρίτο της παγκόσμιας προσφοράς πετρελαίου.

Οι συνομιλίες κατάπαυσης του πυρός μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς - οι οποίες θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα - παραμένουν σε αδιέξοδο. Ο υπουργός Οικονομίας του Ισραήλ δήλωσε ότι δεν εμπιστεύεται το Κατάρ να ενεργήσει ως μεσολαβητής με τη Χαμάς, η οποία έχει χαρακτηριστεί τρομοκρατική οργάνωση από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο ΟΠΕΚ+ επέλεξε να επιμείνει στις περικοπές της προσφοράς για το πρώτο εξάμηνο του έτους, διατηρώντας τις παγκόσμιες αγορές σφιχτές και ενισχύοντας την υπόθεση για υψηλότερες τιμές. Μια ομάδα βασικών μελών με επικεφαλής τη Σαουδική Αραβία δεν συνέστησε αλλαγές στην πολιτική σε μια διαδικτυακή συνάντηση αναθεώρησης. Αυτό σημαίνει ότι οι περιορισμοί της παραγωγής κατά περίπου 2 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως θα παραμείνουν σε ισχύ.

Μια ομάδα βασικών μελών με επικεφαλής τη Σαουδική Αραβία δεν συνέστησε αλλαγές στην πολιτική σε μια διαδικτυακή συνάντηση αναθεώρησης. Αυτό σημαίνει ότι οι περιορισμοί της παραγωγής κατά περίπου 2 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως θα παραμείνουν σε ισχύ.

Η JPMorgan Chase & Co. δήλωσε ότι το Brent έχει τη δυνατότητα να σημειώσει ράλι στα 100 δολάρια το βαρέλι φέτος, εάν η απόφαση της Ρωσίας να μειώσει την παραγωγή δεν εξισορροπηθεί από άλλα αντίμετρα. Η ANZ Banking Group Ltd., εν τω μεταξύ, αύξησε τις προβλέψεις της για το τρίμηνο στα 95 δολάρια.

Ορισμένοι μετρητές πετρελαίου σηματοδοτούν περαιτέρω πρόοδο. Τα χρονικά περιθώρια ενισχύονται, ενώ τα δικαιώματα αγοράς - τα οποία επωφελούνται όταν οι τιμές του πετρελαίου αυξάνονται - διαπραγματεύονται με premium έναντι των αντίθετων δικαιωμάτων πώλησης. Οι διαχειριστές κεφαλαίων αυξάνουν επίσης τις καθαρές θέσεις τους σε long.