Το πετρέλαιο συνέχισε την ανοδική πορεία του καταγράφοντας υψηλό πέντε μηνών αφού ο ΟΠΕΚ+ επιβεβαίωσε ότι θα διατηρήσει τις υφιστάμενες περικοπές στην προσφορά μέχρι το τέλος Ιουνίου. Το Brent πλησίασε προς τα 90 δολάρια το βαρέλι μετά από άνοδο άνω του 2% κατά τις δύο προηγούμενες συνεδριάσεις, ενώ το West Texas Intermediate ήταν κοντά στα 86 δολάρια. Ο Οργανισμός Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών και οι σύμμαχοί του δεν συνέστησαν αλλαγές πολιτικής κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης, γεγονός που θα συμβάλει στη διατήρηση της στενότητας των παγκόσμιων αγορών κατά τους επόμενους μήνες.

Ωστόσο, η συμμόρφωση με τα επίπεδα των ποσοστώσεων του ΟΠΕΚ+ εξακολουθεί να αποτελεί ζήτημα. Το Ιράκ άντλησε περισσότερο πετρέλαιο από τον συμφωνημένο στόχο του τον Μάρτιο, αν και έχει δεσμευτεί να περιορίσει τις ροές για να αντισταθμίσει. Οι ρωσικές εξαγωγές αργού αυξήθηκαν επίσης πρόσφατα.

"Για τους επόμενους δύο ή τρεις μήνες, περιμένω να δω την παραγωγή του ΟΠΕΚ να μειώνεται ακόμη περισσότερο", δήλωσε ο Daniel Hynes, ανώτερος στρατηγικός αναλυτής εμπορευμάτων της ANZ Banking Group Ltd., στην τηλεόραση του Bloomberg. Τα μέλη βγήκαν από τη συνάντηση του ΟΠΕΚ+ "μιλώντας για πολύ πιο στενή τήρηση αυτών των ποσοστώσεων", αναφερόμενοι στις περικοπές που είχε συμφωνήσει η ομάδα προηγουμένως.

Ο παγκόσμιος δείκτης αναφοράς αργού έχει αυξηθεί κατά περίπου 16% φέτος λόγω της στενότερης προσφοράς, των διαταραχών στη ναυτιλία και των ουκρανικών επιθέσεων στα ρωσικά διυλιστήρια. Υπάρχουν σημάδια αναζωπύρωσης της ζήτησης στην Ασία, ενώ ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Τζερόμ Πάουελ δήλωσε την Τετάρτη ότι μια μείωση των επιτοκίων στις ΗΠΑ εξακολουθεί να είναι πιθανή φέτος, αν και η κεντρική τράπεζα περιμένει σαφέστερα σημάδια χαμηλότερου πληθωρισμού.

Παράλληλα, τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 3,21 εκατομμύρια βαρέλια την περασμένη εβδομάδα. Αυτό ερχόταν σε αντίθεση με την πρόβλεψη μιας βιομηχανικής ομάδας για μείωση των αποθεμάτων. Τα αποθέματα βενζίνης, ωστόσο, μειώθηκαν κατά το μεγαλύτερο ποσοστό από τον Μάρτιο, γεγονός που σημαίνει υψηλότερες τιμές για τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης αλλά και για τους Αμερικανούς οδηγούς.