Το πετρέλαιο σημείωσε νέα άνοδο έπειτα από τη δημοσιοποίηση βιομηχανικής έκθεσης που κατέδειξε μείωση των αμερικανικών αποθεμάτων αργού, εν όψει της συνεδρίασης του ΟΠΕΚ+ κατά την οποία η ομάδα αναμένεται να επιβεβαιώσει τις τρέχουσες περικοπές της προσφοράς. Το Βrent είναι 

στα 89 δολάρια το βαρέλι, αφού έκλεισε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο την Τρίτη. Το WTI βρισκόταν γύρω στα 85 δολάρια. Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου ανέφερε ότι τα αποθέματα σε εθνικό επίπεδο μειώθηκαν κατά περισσότερα από 2 εκατομμύρια βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν τα στοιχεία. Οι εκτιμήσεις - πριν από τη δημοσίευση των επίσημων στοιχείων που αναμένεται αργότερα την Τετάρτη - έδειξαν επίσης μείωση των αποθεμάτων βενζίνης και αποσταγμάτων.

Ο ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοί του πρόκειται να επανεξετάσουν τις αγορές αργού και την πολιτική προσφοράς σε μια διαδικτυακή συγκέντρωση την Τετάρτη και οι αξιωματούχοι των χωρών μελών προβλέπουν ότι θα διατηρήσουν αμετάβλητη τη συνολική στρατηγική τους.

Το αργό έχει ωθηθεί υψηλότερα φέτος, με τις ουκρανικές επιθέσεις στις ρωσικές ενεργειακές υποδομές και τις εντάσεις στη Μέση Ανατολή να στηρίζουν τις τιμές. Οι περιορισμοί του ΟΠΕΚ σφίγγουν την αγορά, παρόλο που ορισμένα μέλη έχουν καθυστερήσει να υλοποιήσουν πλήρως τις συμφωνημένες περικοπές τους και καθώς οι ρωσικές εξαγωγές αυξάνονται κατακόρυφα.

"Με τον ΟΠΕΚ+ να έχει ήδη παρατείνει τις εθελοντικές περικοπές της παραγωγής του μέχρι τα μέσα του έτους, η εικονική συνεδρίαση του ΟΠΕΚ+ αργότερα σήμερα πιθανότατα απλώς θα επιβεβαιώσει την τρέχουσα πολιτική της ομάδας", δήλωσε ο Vivek Dhar, αναλυτής της Commonwealth Bank of Australia. "Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το πετρέλαιο μπρεντ θα πρέπει να ακολουθούν πιο κοντά στα 75 με 80 δολάρια το βαρέλι τους επόμενους μήνες, δεδομένης της άποψής μας ότι η αύξηση της ζήτησης πετρελαίου της Κίνας θα απογοητεύσει".