Κύπρος: Η Chevron Απέστειλε στο Υπουργείο Ενέργειας Επικαιροποιημένη Πρόταση για την «Αφροδίτη»

Κύπρος: Η Chevron Απέστειλε στο Υπουργείο Ενέργειας Επικαιροποιημένη Πρόταση για την «Αφροδίτη»
energia.gr
Τρι, 2 Απριλίου 2024 - 16:29

Σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις του υπουργού Ενέργειας της Κυπριακής Δημοκρατίας Γιώργος Παπαναστασίου, η αμερικανική Chevron έχει καταθέσει –την Κυριακή, σύμφωνα με πληροφορίες της κυπριακής εφημερίδας «Φιλελεύθερος»- την έκθεσή της για το επικαιροποιημένο σχέδιο ανάπτυξης του κοιτάσματος Αφροδίτη

Ο κ. Παπαναστασίου δεν αναφέρθηκε στο περιεχόμενο της επιστολής της εταιρείας, δήλωσε, ωστόσο, ότι η επιστολή μελετάται από το υπουργείο και έχει εκδοθεί ανακοίνωση για την ενημέρωση της κοινής γνώμης. Το ενδιαφέρον στρέφεται κατά κύριο λόγο στο κατά πόσο η Chevron περιλαμβάνει στο αναθεωρημένο πλάνο ανάπτυξης του κοιτάσματος τη χρήση πλωτής μονάδας ανάπτυξης του αποθέματος (4.5 tcf), όπως είχε ζητήσει η κυπριακή Κυβέρνηση.

Ανακοίνωση Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας της Κυπριακής Δημοκρατίας αναφορικά με το κοίτασμα φυσικού αερίου «Αφροδίτη»:

Το κυπριακό Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας (ΥΕΒΒ) ανακοινώνει ότι η κοινοπραξία του κοιτάσματος φυσικού αερίου «Αφροδίτη», η οποία αποτελείται από τις εταιρείες Chevron Cyprus Limited, NewMed Energy Limited Parthnership και BG Cyprus Limited, έχει υποβάλει την πρότασή της για βελτιστοποίηση του συμφωνημένου Σχεδίου Ανάπτυξης και Παραγωγής του κοιτάσματος εντός των χρονικών πλαισίων που είχε θέσει το Υπουργείο. Το ΥΕΕΒ θα αξιολογήσει την υποβληθείσα πρόταση μαζί με τους συμβούλους του και θα ενημερώσει αναλόγως την Αδειούχο κοινοπραξία. Στο ενδιάμεσο, το Υπουργείο δεν προτίθεται να προβεί σε περαιτέρω δημόσιες τοποθετήσεις επί του θέματος.