Οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι ώθησαν τις τιμές της ενέργειας υψηλότερα. Τα θέματα της προσφοράς παρέμειναν στο επίκεντρο για τα μέταλλα, ενώ ο χαμηλός πληθωρισμός στήριξε τις αγορές πολύτιμων μετάλλων. Το αργό κινήθηκε ανοδικά εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων στη Μέση Ανατολή. Ως ένδειξη πιθανής κλιμάκωσης στον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς, μια ισραηλινή αεροπορική επιδρομή κατά της πρεσβείας του Ιράν στη Συρία 

είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο ενός  ανώτατου στρατιωτικού διοικητή. Μέχρι σήμερα, η αγορά δεν έχει ανησυχήσει για διακοπές της προσφοράς, με τον πόλεμο να παραμένει περιορισμένος. Όμως, η εμπλοκή του Ιράν θα μπορούσε να απειλήσει την προσφορά πετρελαίου του. Αυτό έρχεται εν όψει της συνεδρίασης της Μικτής Υπουργικής Επιτροπής Παρακολούθησης του ΟΠΕΚ αυτή την Τετάρτη, όπου υπάρχουν προσδοκίες ότι ο όμιλος θα επιβεβαιώσει την τρέχουσα πολιτική εφοδιασμού του. Η προσφορά θα μπορούσε να περιοριστεί, αφού η Pemex του Μεξικού δήλωσε ότι σχεδιάζει να σταματήσει ορισμένες εξαγωγές αργού πετρελαίου τους επόμενους μήνες.

Το LNG της Βόρειας Ασίας σημείωσε άνοδο λόγω ενδείξεων ισχυρότερης ζήτησης. Οι αποστολές LNG στην Ασία αυξήθηκαν σε περίπου 24 εκατομμύρια τόνους τον Μάρτιο, αυξημένες κατά 12% ετησίως σύμφωνα με τα στοιχεία παρακολούθησης πλοίων από την Kpler.

Χρηματιστήριο Μετάλλων

Με το κλείσιμο του Χρηματιστηρίου Μετάλλων του Λονδίνου, οι αγορές βασικών μετάλλων ήταν υποτονικές στην Ασία και τις ΗΠΑ. Ωστόσο, το κλίμα βελτιώνεται στην αγορά χαλκού εν μέσω της προοπτικής περαιτέρω περιορισμού της προσφοράς. Αυτό οδήγησε τη διαφορά μεταξύ των μελλοντικών συμβολαίων spot και των προσεχών μελλοντικών συμβολαίων να φτάνει στο μεγαλύτερο περιθώριο, σε ρεκόρ που χρονολογούνται από το 1994. Η αγορά spot δεν αισθάνθηκε ακόμη τον αντίκτυπο της στενότητας στην προσφορά συμπυκνώματος λόγω των άφθονων αποθεμάτων που είχαν συσσωρευτεί πριν στην Κίνα.

Η αγορά νικελίου έλαβε μια υπενθύμιση για το τι θα μπορούσε να συμβεί, με την Ινδονησία να προχωρά με σχέδια για επέκταση της παραγωγής νικελίου παρά την υπερπροσφορά. Η παραγωγική ικανότητα της χώρας για νικέλιο υψηλής ποιότητας για μπαταρίες αναμενόταν να τετραπλασιαστεί σε 1 εκατομμύριο τόνους έως το 2030, δήλωσε ο Septian Hario Seto, αναπληρωτής συντονιστής υπουργός για τις επενδύσεις και την εξόρυξη. Ωστόσο, υπάρχουν κίνδυνοι για την αγορά που θα μπορούσαν να εμποδίσουν αυτό το κύμα προσφοράς. Η πρόσφατη κατάρρευση των τιμών τρόμαξε τον κλάδο. Οι παραγωγοί ανταποκρίθηκαν γρήγορα, με χωρητικότητα έως και 100 kt που πιθανόν να κλείσει φέτος. Στην ίδια την Ινδονησία, τα νέα έργα αντιμετωπίζουν πολλά ζητήματα, όπως η έλλειψη ασφάλειας, καθυστερήσεις στη λήψη κρατικών αδειών και ζητήματα με περιβαλλοντικές επιπτώσεις που μπορεί να καθυστερήσουν την παράδοση. Επομένως, δεν αποκλείεται μια πιο σφιχτή αγορά.

Το σιδηρομετάλλευμα επέκτεινε τις απώλειες των περασμένων εβδομάδων εν μέσω προειδοποίησης για ασθενέστερη ζήτηση. Η China Iron and Steel Association προειδοποίησε την περασμένη εβδομάδα ότι η ύφεση των ακινήτων της Κίνας θα μπορούσε να καθυστερήσει την ανάκαμψη της ζήτησης χάλυβα. Αυτό ακολουθεί τη βύθιση του Δείκτη Υπευθύνων Προμηθειών της βιομηχανίας χάλυβα στο 44,2, τη χαμηλότερη μέτρησή του από τον Μάιο του περασμένου έτους.

Ο χρυσός ξεκίνησε δυναμικά την εβδομάδα, αφού ο δείκτης του υποκείμενου πληθωρισμού που προτιμούσε η Fed μειώθηκε τον Φεβρουάριο. Ο χρυσός διαπραγματεύτηκε έως και 2.265 USD/oz, καθώς η αγορά είχε την πιθανότητα 57% να μειώσει τα επιτόκια η Fed τον Ιούνιο. Ωστόσο, έχασε ορισμένα από αυτά τα κέρδη μετά από ισχυρότερα από τα αναμενόμενα στοιχεία παραγωγής στις ΗΠΑ.