Το πετρέλαιο συνέχισε πτωτικά έπειτα από την δημοσίευση μίας βιομηχανικής έκθεσης που υπέδειξε σημαντική αύξηση των αμερικανικών αποθεμάτων και οι ευρύτερες αγορές έδωσαν ασθενέστερο τόνο ενόψει του τέλους του τριμήνου. Το Brent υποχώρησε προς τα 85 δολάρια το βαρέλι μετά από πτώση 0,6% την Τρίτη, ενώ το WTI ήταν κάτω από τα 81 δολάρια. Το χρηματοδοτούμενο από τη βιομηχανία American Petroleum Institute ανακοίνωσε

ότι τα αποθέματα σε εθνικό επίπεδο (ΗΠΑ) επεκτάθηκαν κατά 9,3 εκατομμύρια βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν τα στοιχεία. Το API ανέφερε επίσης αύξηση 2,4 εκατομμυρίων βαρελιών αργού στο κόμβο Cushing της Οκλαχόμα, αν και τα αποθέματα βενζίνης συρρικνώθηκαν.

Εάν επιβεβαιωθούν από τα κυβερνητικά στοιχεία που θα ανακοινωθούν αργότερα σήμερα Τετάρτη, τα επίπεδα αργού στο Cushing θα έχουν σημειώσει τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία αύξηση σε βαρέλια από τον Ιανουάριο του 2023. Εν τω μεταξύ, τα αποθέματα βενζίνης θα είχαν μειωθεί για όγδοη εβδομάδα, η μεγαλύτερη σειρά μειώσεων εδώ και σχεδόν ένα χρόνο.

Οι ευρύτερες χρηματοπιστωτικές αγορές ήταν ασθενέστερες, επιβαρύνοντας το αργό και άλλα εμπορεύματα όπως ο χαλκός. Οι αγορές μετοχών στην Ασία ήταν μικτές, αφού οι δείκτες αναφοράς των ΗΠΑ εξαφάνισαν τα κέρδη στο τελευταίο μισάωρο των συναλλαγών, καθώς οι επενδυτές επαναπροσδιόρισαν τα χαρτοφυλάκιά τους.

Το πετρέλαιο σημείωσε ράλι αυτό το τρίμηνο μετά την έξοδό του από ένα στενό εύρος τιμών που διατηρήθηκε τους πρώτους δύο μήνες του έτους. Η γεωπολιτική αβεβαιότητα εν μέσω των ουκρανικών επιθέσεων με μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε ρωσικές υποδομές πετρελαίου και οι εκτεταμένες περικοπές της προσφοράς από τον ΟΠΕΚ+ έχουν ενισχύσει τις τιμές, αν και οι δύσκολες οικονομικές προοπτικές στην Κίνα και η ισχυρή αύξηση της προσφοράς εκτός ΟΠΕΚ παραμένουν αντίπαλοι άνεμοι.