Το πετρέλαιο αυξήθηκε μετά τη σύντομη αναστολή των υπηρεσιών στον αγωγό Keystone, έναν κρίσιμο αγωγό που μεταφέρει καναδικό αργό στις ΗΠΑ. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Brent σκαρφάλωσαν πάνω από τα 83 δολάρια το βαρέλι αφού έληξαν αμετάβλητα την Πέμπτη. Το West Texas Intermediate (WTI) κέρδισε έως και 0,8% και ήταν πάνω από $79. Η Operator TC Energy Corp. με μια δήλωση επιβεβαίωσε την ετοιμότητα του Keystone, προσθέτοντας ότι η λειτουργία του ανεστάλη προσωρινά "ως προληπτικό μέτρο" .

Το πετρέλαιο διαπραγματεύεται φέτος σε μία στενή ζώνη, με ακόμη λιγότερο ασταθείς συναλλαγές αυτήν την εβδομάδα να περιορίζουν τις τιμές στο μικρότερο εύρος τιμών από τον Σεπτέμβριο του 2021. Οι περικοπές από τον ΟΠΕΚ+ και οι αυξανόμενες εντάσεις στη Μέση Ανατολή και την Ερυθρά Θάλασσα έχουν εξισορροπηθεί από την αύξηση της προσφοράς από παραγωγούς εκτός καρτέλ συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ. Οι επίμονες ανησυχίες για την ανάπτυξη της Κίνας έχουν προσθέσει μικτές τάσεις.

Τα σχόλια του προέδρου της FED Jerome Powell ότι η κεντρική τράπεζα (των ΗΠΑ) πλησιάζει στο σημείο που χρειάζεται για να αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια, κάτι που βοήθησε να ωθήσει το δολάριο στην έκτη ημέρα πτώσης του, ήταν επίσης υποστηρικτικά για τα εμπορεύματα, συμπεριλαμβανομένου του αργού.

«Αναμένουμε ότι οι αγορές πετρελαίου θα παραμείνουν σφιχτές βραχυπρόθεσμα», υποβοηθούμενη από τις περικοπές της προσφοράς του ΟΠΕΚ+ και τα καλύτερα από τα αναμενόμενα δεδομένα κατανάλωσης αυτή την εβδομάδα από τις ΗΠΑ και την Κίνα, δήλωσε ο Han Zhong Liang, επενδυτικός στρατηγικός στην Standard Chartered Plc. Η τράπεζα έχει πρόβλεψη τριών μηνών για το WTI στα 80 δολάρια το βαρέλι.

Η ζήτηση πετρελαίου της Κίνας έχει εισέλθει σε φάση χαμηλής ανάπτυξης καθώς η χώρα απομακρύνεται από τα ορυκτά καύσιμα, δήλωσε ο μεγαλύτερος παραγωγός ενέργειας της χώρας. Ενώ η συνολική κατανάλωση θα συνεχίσει να αυξάνεται, η αυξημένη απορρόφηση ηλεκτρικών οχημάτων και φορτηγών που κινούνται με υγροποιημένο φυσικό αέριο θα επηρεάσει τη χρήση βενζίνης και ντίζελ φέτος, ο Lu Ruquan, πρόεδρος του Ερευνητικού Ινστιτούτου Οικονομικών και Τεχνολογίας της China National Petroleum Corp. είπε στην τηλεόραση του Bloomberg.