Υποχώρησε προς τα 83 δολάρια το βαρέλι το Brent έπειτα από άνοδο 1,6% κατά τις δύο προηγούμενες συνεδριάσεις, με τις τιμές να βρίσκονται στο άνω άκρο ενός στενού εύρους τιμών. Το West Texas Intermediate (WTI) διαπραγματευόταν κοντά στα 78 δολάρια. Τα χρονικά περιθώρια δείχνουν μια πιο ισχυρή αγορά, ενώ τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ επεκτάθηκαν λιγότερο από τις προβλέψεις την περασμένη εβδομάδα. Το πετρέλαιο έχει

βρεθεί ανάμεσα στους ανοδικούς ούριους ανέμους της μείωσης της παραγωγής του ΟΠΕΚ+ και των αυξανόμενων εντάσεων στη Μέση Ανατολή, και στις ανησυχίες σχετικά με τις προοπτικές της κατανάλωσης από τον κορυφαίο εισαγωγέα Κίνα.

Αυτό έχει οδηγήσει τα futures να παίρνουν κατά καιρούς το πρόσταγμά τους από τις διακυμάνσεις των ευρύτερων χρηματιστηριακών αγορών.

"Η έντονη ζήτηση πετρελαίου σε αντιπαράθεση με τα αδύναμα κινεζικά μακροοικονομικά στοιχεία ήταν ένα επαναλαμβανόμενο θέμα", δήλωσε σε σημείωμά του ο Michael Tran, αναλυτής της RBC Capital Markets LLC.

Οι επιθέσεις κατά της εμπορικής ναυτιλίας στην Ερυθρά Θάλασσα από τους αντάρτες Χούθι (με την στήριξη της Τεχεράνης) έχουν αυξήσει το ασφάλιστρο κινδύνου για τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το πετρέλαιο. Η ομάδα και οι Ιρανοί υποστηρικτές τους προετοιμάζονται για μια μακρά αντιπαράθεση με τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους γύρω από την πλωτή οδό - ανεξάρτητα από το πώς θα εξελιχθεί ο πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς.

Ενώ τα αμερικανικά αποθέματα αργού αυξήθηκαν λιγότερο από το αναμενόμενο, εξακολουθούν να αυξάνονται για τέταρτη εβδομάδα. Τα αποθέματα στο Cushing της Οκλαχόμα, το σημείο παράδοσης των προθεσμιακών συμβολαίων WTI, επίσης διευρύνθηκαν για δεύτερη εβδομάδα, αλλά παραμένουν κάτω από τους εποχικούς μέσους όρους.