Το αργό πετρέλαιο υποχώρησε μετά την απροσδόκητη αύξηση των αμερικανικών αποθεμάτων αργού. Η εβδομαδιαία έκθεση αποθεμάτων της EIA έδειξε ότι τα εμπορικά αποθέματα αυξήθηκαν κατά 12 εκατ. βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, τα περισσότερα από τον Νοέμβριο. Ωστόσο, η μείωση των αποθεμάτων βενζίνης κατά 3.658kbbl την ίδια περίοδο βοήθησε να περιοριστούν οι απώλειες. Σε αυτό προστέθηκε η ισχυρή ζήτηση για καύσιμα αεροσκαφών.

Η κατανάλωση σε επίπεδο τεσσάρων εβδομάδων αυξήθηκε σε προ-πανδημικό υψηλό, στα 1,52mb/d. Η διαρροή από τη μηνιαία έκθεση του ΟΠΕΚ για την αγορά πετρελαίου συνεχίστηκε, με το Ιράκ και το Καζακστάν να δεσμεύονται για συμμόρφωση με το νέο στόχο του ΟΠΕΚ+ για το πετρέλαιο τους επόμενους τέσσερις μήνες. Το υπουργείο Ενέργειας του Καζακστάν παραδέχθηκε ότι άντλησε πάνω από τα συμφωνηθέντα όρια. Τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα έδειξαν ότι το Ιράκ άντλησε 4,19 εκατ. δολάρια ημερησίως τον Ιανουάριο, ποσοστό που η χώρα αμφισβητεί. Αυτό έρχεται πριν από τη συνεδρίαση του ΟΠΕΚ τον Μάρτιο, όπου η ομάδα σχεδιάζει να αποφασίσει εάν θα επεκτείνει τους περιορισμούς της προσφοράς και στο δεύτερο τρίμηνο. Οποιεσδήποτε ενδείξεις ότι η παράταση φαίνεται απίθανη θα επιβαρύνει το κλίμα σε ολόκληρη την αγορά πετρελαίου.

Οι παγκόσμιες τιμές του φυσικού αερίου μειώθηκαν παρά τις ενδείξεις στενότητας που εμφανίζονται. Η διαφορά μεταξύ των συμβολαίων φυσικού αερίου του πρώτου μήνα και εκείνων για θερινή παράδοση στην Ευρώπη είναι σχεδόν η μεγαλύτερη από τον Ιανουάριο. Αυτό δείχνει ότι οι έμποροι θα πρέπει να αυξήσουν τις αγορές για να αναπληρώσουν τα αποθέματα πριν από το τέλος του χειμώνα. Τα αποθέματα της Ευρώπης είναι περίπου 67%, παρόμοια με τα περσινά επίπεδα. Το μπλοκ θα χρειαστεί να αυξήσει τις εισαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου κατά 5% για να διατηρήσει τα αποθέματα στα ίδια επίπεδα μέχρι την έναρξη της επόμενης περιόδου θέρμανσης. Ένας μεγάλος παραγωγός ΥΦΑ προειδοποίησε ότι η έλλειψη ρωσικής προμήθειας φυσικού αερίου προς την Ευρώπη και η περιορισμένη αύξηση της προσφοράς ΥΦΑ σημαίνει ότι οι παγκόσμιες αγορές φυσικού αερίου παραμένουν διαρθρωτικά σφιχτές. Εκτιμά ότι η Ευρώπη θα χρειαστεί περίπου 50 εκατ. τόνους ΥΦΑ έως το 2030 για να καλύψει την προβλεπόμενη ζήτησή της. Οι τιμές spot LNG στη Βόρεια Ασία υποχώρησαν σε χαμηλό οκτώ μηνών, εν μέσω ασθενούς ανταγωνισμού για φορτίο. Οι κινεζικές αγορές spot στέρεψαν κατά τη διάρκεια των διακοπών του Σεληνιακού Νέου Έτους, ενώ τα υγιή επίπεδα αποθεμάτων κρατούν ήσυχους τους Ιάπωνες εμπόρους.

Τα βασικά μέταλλα παρέμειναν σε μεγάλο βαθμό αμετάβλητα, καθώς οι επενδυτές επεξεργάζονται τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ και τον αντίκτυπό τους στη νομισματική πολιτική.
Με τις προσδοκίες για μείωση των επιτοκίων βραχυπρόθεσμα να μειώνονται, το ενδιαφέρον επιστρέφει τώρα στο τι σημαίνει αυτό για τη ζήτηση.Τα υψηλότερα επιτόκια είναι συνήθως αρνητικά για τα μέταλλα, καθώς συμπιέζουν τους κατασκευαστές και τους καταναλωτές.Η αγορά πρέπει επίσης να αντιμετωπίσει την ηπιότερη οικονομία της Κίνας. Ωστόσο, αυτό θα μπορούσε να εξουδετερωθεί από ζητήματα που αφορούν την πλευρά της προσφοράς.Μια στενή αγορά συμπυκνωμάτων, που δημιουργήθηκε από το πρόσφατο κλείσιμο ορυχείων, θα μπορούσε να ωθήσει τα κινεζικά χυτήρια να μειώσουν την παραγωγή.Το νικέλιο διεύρυνε τα κέρδη καθώς οι έμποροι απορρόφησαν την είδηση ότι η Glencore σχεδιάζει να θέσει σε αχρηστία τη ζημιογόνο επιχείρηση νικελίου Koniambo στη Νέα Καληδονία.Αυξάνεται επίσης ο κίνδυνος διαταραχών στην Ινδονησία.

Ο χρυσός σταθεροποιήθηκε αφού υποχώρησε κάτω από τα 2.000 USD/ουγγιά μετά την ισχυρότερη του αναμενόμενου εκτύπωση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. Ωστόσο, η πτώση των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων και το ασθενέστερο δολάριο ΗΠΑ δεν ήταν αρκετά για να προσελκύσουν τους αγοραστές να επιστρέψουν στην αγορά.