Οι αυξημένοι γεωπολιτικοί κίνδυνοι οδήγησαν τις αγορές ενέργειας σε άνοδο την περασμένη εβδομάδα. Ωστόσο, τα μικτά μηνύματα για την οικονομία της Κίνας επιβάρυναν το κλίμα στις αγορές βιομηχανικών μετάλλων. Το αργό πετρέλαιο κινήθηκε ανοδικά την περασμένη εβδομάδα, καθώς η προοπτική μιας συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα μειώθηκε. Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Βενιαμίν Νετανιάχου, δήλωσε ότι δεν βλέπει άλλη λύση από την ολοκληρωτική νίκη, μετά από αντιπρόταση της Χαμάς για συμφωνία ομηρίας και κατάπαυσης του πυρός. Διέταξε επίσης νέα στρατιωτική ώθηση στη νότια Γάζα, αυξάνοντας τον κίνδυνο κλιμάκωσης της σύγκρουσης. Οι κίνδυνοι μεγεθύνθηκαν καθώς οι αντάρτες Χούτι 

αύξησαν επίσης τις επιθέσεις τους σε εμπορικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα. Τα θετικά θεμελιώδη μεγέθη ενίσχυσαν επίσης το κλίμα. Τα αμερικανικά αποθέματα βενζίνης μειώθηκαν απότομα την περασμένη εβδομάδα, ενώ το ασφάλιστρό της έναντι του αργού αυξήθηκε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο, σηματοδοτώντας ισχυρή ζήτηση.

Οι τιμές του υγροποιημένου φυσικού αερίου της Βόρειας Ασίας παρέμειναν σε μεγάλο βαθμό αμετάβλητες την περασμένη εβδομάδα, καθώς η υποτονική ζήτηση αντιμετωπίστηκε από τα συνεχιζόμενα προβλήματα εφοδιασμού. Οι φόβοι για ενεργειακές ελλείψεις φαίνεται να έχουν υποχωρήσει, με την προσφορά και τη ζήτηση να φαίνονται ισορροπημένες το 2024. Ωστόσο, οι ανοδικοί κίνδυνοι για τις τιμές παραμένουν. Οι εισαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου της Ευρώπης πρέπει να αυξηθούν, ενώ η ζήτηση της Κίνας μπορεί να ξεπεράσει τις προσδοκίες εν μέσω της αυξανόμενης εστίασης στην ενεργειακή απόδοση και τις εκπομπές ρύπων. Η Ινδία θα μπορούσε να εκπλήξει καθώς επιταχύνεται η ενεργειακή της μετάβαση. Οι κίνδυνοι διαταραχών της προσφοράς παραμένουν επίσης αυξημένοι. Εξετάζονται ευρωπαϊκές κυρώσεις στις ρωσικές αποστολές ΥΦΑ, ενώ οι εντάσεις στη Μέση Ανατολή προκαλούν σημαντικά εμπόδια στις εμπορικές ροές.

Τα βασικά μέταλλα υποχώρησαν καθώς η αύξηση των αποθεμάτων εν μέσω ανησυχιών για αδύναμη ζήτηση επιβάρυνε το κλίμα. Ο μόλυβδος υποχώρησε σε χαμηλό δύο μηνών, αφού τα στοιχεία έδειξαν ότι τα αποθέματα στις αποθήκες της LME έφτασαν στο υψηλότερο επίπεδο από το 2017. Την περασμένη εβδομάδα τα αποθέματα ψευδαργύρου έφτασαν σε υψηλό πέντε μηνών, αφού τα αποθέματα στις αποθήκες της LME της Σιγκαπούρης αυξήθηκαν απότομα. Οι τιμές του νικελίου υποχώρησαν παρά τις ενδείξεις για περαιτέρω διαταραχές στην Ινδονησία. Οι εντάσεις αυξάνονται μεταξύ των εργαζομένων σχετικά με θανατηφόρα ατυχήματα και εθνοτικές συγκρούσεις. Τον Δεκέμβριο, μια έκρηξη στον κλίβανο νικελίου της Tsingshan Stainless Steel ανάγκασε σε προσωρινό κλείσιμο, ενώ πρόσφατα ορισμένοι μεταλλωρύχοι της Ινδονησίας είδαν καθυστερήσεις στις ανανεώσεις αδειών που ανάγκασαν πολλούς να σταματήσουν τις εργασίες τους.

Το σιδηρομετάλλευμα υποχώρησε καθώς οι επενδυτές αδυνατούν να βρουν ενδείξεις ότι η ζήτηση μπορεί να βελτιωθεί. Η κινεζική παραγωγή χάλυβα παραμένει υποτονική λόγω της επιβράδυνσης της οικοδομικής δραστηριότητας κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Η προσφορά επίσης αυξάνεται, με τα στοιχεία να δείχνουν ότι ο όγκος των εξαγωγών αυξήθηκε σχεδόν 5% μέχρι στιγμής φέτος.

Ο χρυσός έκλεισε την εβδομάδα χαμηλότερα εν μέσω αβέβαιων προοπτικών για τα επιτόκια. Τα στοιχεία της Παρασκευής έδειξαν ότι η μείωση του πληθωρισμού παρέμεινε σε καλό δρόμο μετά την αναθεώρηση, αυξάνοντας τις ελπίδες για μείωση των επιτοκίων. Ωστόσο, οι μεγάλες κινήσεις του χρυσού είναι απίθανες έως ότου αποσαφηνιστεί ο χρόνος και το βάθος αυτών των μειώσεων. Η πλατίνα κινήθηκε μπροστά από το παλλάδιο για πρώτη φορά εδώ και πάνω από πέντε χρόνια την περασμένη εβδομάδα. Η πλατίνα αναμένεται να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην οικονομία του υδρογόνου στο μέλλον.