Τα αδύναμα οικονομικά στοιχεία και τα υψηλά αποθέματα επηρέασαν το κλίμα στις αγορές εμπορευμάτων. Οι αγορές ενέργειας βρήκαν κάποια υποστήριξη εν μέσω αυξημένων γεωπολιτικών κινδύνων. Το αργό πετρέλαιο εκτινάχθηκε υψηλότερα καθώς η απόρριψη από το Ισραήλ συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός πυροδότησε κύμα αγορών εν μέσω αυξημένων γεωπολιτικών κινδύνων.

Ο πρωθυπουργός Νετανιάχου δήλωσε ότι δεν βλέπει άλλη λύση από την ολοκληρωτική νίκη, μετά από αντιπρόταση της Χαμάς για κατάπαυση του πυρός. Αυτό συμβαίνει καθώς η κατάσταση ασφαλείας στην Ερυθρά Θάλασσα επιδεινώνεται. Τμήματα του εμπορικού στόλου αποφεύγουν την περιοχή από τότε που ξεκίνησαν οι επιθέσεις των μαχητών Χούτι τον περασμένο Νοέμβριο. Ωστόσο, οι πρόσφατες αεροπορικές επιδρομές των ΗΠΑ σε θέσεις των Χούτι στην Υεμένη έχουν επιδεινώσει την κατάσταση. Τα ισχυρά στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ δημιούργησαν επίσης ελπίδες για ισχυρή ζήτηση.

Οι τιμές του ευρωπαϊκού φυσικού αερίου μειώθηκαν καθώς ανακάμπτουν οι ροές από τη Νορβηγία. Ακόμα κι έτσι, το γιγάντιο πεδίο Troll παραμένει περιορισμένο και μπορεί να μην είναι ξανά σε πλήρη χωρητικότητα για εβδομάδες. Ο ήπιος καιρός στην περιοχή επηρέασε επίσης το κλίμα. Οι θερμοκρασίες θα παραμείνουν πολύ πάνω από τα εποχιακά πρότυπα στις περισσότερες περιοχές της Ευρώπης τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με την Maxar Technologies. Ωστόσο, η αυξανόμενη χρήση φυσικού αερίου στο ενεργειακό μείγμα της Γερμανίας θα μπορούσε να αντισταθμίσει. Η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας με αέριο εκτινάχθηκε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο ετών για να αντισταθμίσει το κλείσιμο των πυρηνικών αντιδραστήρων της.

Ο χαλκός και τα άλλα βιομηχανικά μέταλλα υποχώρησαν καθώς τα αυξανόμενα αποθέματα και ο περαιτέρω αποπληθωρισμός στην Κίνα δημιούργησαν ανησυχίες για τη ζήτηση. Ο ψευδάργυρος έφτασε σε χαμηλό πέντε μηνών μετά την άνοδο των αποθεμάτων στις αποθήκες της LME στη Σιγκαπούρη. Το συναίσθημα διαβρώθηκε από νέες ενδείξεις αντίθετου ανέμου που αντιμετωπίζει η οικονομία της Κίνας, καθώς τα στοιχεία για τον Ιανουάριο έδειξαν ότι οι τιμές καταναλωτή μειώθηκαν με τον ταχύτερο ρυθμό από την παγκόσμια οικονομική κρίση. Αυτό έρχεται ενόψει των εβδομαδιαίων διακοπών του Σεληνιακού Νέου Έτους, όπου οι αγορές θα είναι κλειστές. Το νικέλιο ήταν επίσης χαμηλότερο, παρά τις αναφορές για διακοπές στον εφοδιασμό της Ινδονησίας. Οι ανθρακωρύχοι έχουν δει καθυστερήσεις για να επιτρέψουν τις ανανεώσεις που ανάγκασαν πολλούς να σταματήσουν τις εργασίες τους. Οι κρατικές άδειες καθορίζουν ποσοστώσεις για την παραγωγή και τις πωλήσεις. Μόνο 28 από τις 365 εταιρείες εξόρυξης νικελίου έχουν λάβει την άδειά τους μέχρι στιγμής φέτος. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης σιδηρομεταλλεύματος διέκοψαν για άλλη μια φορά την τάση να κινηθούν υψηλότερα εν μέσω στήριξης στον τομέα των ακινήτων.

Ο χρυσός ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση σχετικά αμετάβλητος καθώς η αγορά αφομοιώνει ισχυρά δεδομένα εργατικού δυναμικού. Η πτώση των αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ υπογραμμίζει την ανθεκτικότητα της οικονομίας έναντι των υψηλότερων ποσοστών. Αυτό θα μπορούσε τελικά να οδηγήσει την Ομοσπονδιακή Τράπεζα να απέχει από τη μείωση των επιτοκίων βραχυπρόθεσμα. Οι αγορές ανταλλαγής έχουν μειώσει τα στοιχήματα για μείωση επιτοκίων τον Μάρτιο και τώρα στρέφουν το βλέμμα τους στην απόφαση της Fed τον Μάιο. Η πλατίνα κινήθηκε μπροστά από το παλλάδιο για πρώτη φορά σε περισσότερα από πέντε χρόνια, λόγω της αυξανόμενης χρήσης της σε καταλύτες αυτοκινήτων για βενζινοκίνητα αυτοκίνητα. Και τα δύο μέταλλα δέχθηκαν πιέσεις καθώς οι καταναλωτές απέσυραν τα αποθέματα. Ωστόσο, το παλλάδιο θα πληγεί περισσότερο εν μέσω αυξανόμενων πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων, λόγω των περιορισμένων χρήσεών του αλλού. Η πλατίνα αναμένεται να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην οικονομία του υδρογόνου στο μέλλον.